Lucia Lauková Správy

Nitrianske univerzity spojili sily: Študentské dni ponúknu desiatky podujatí

Tento rok bude program trvať viac ako dva týždne. Mesto ožije športovými, kultúrnymi i rôznymi spoločenskými podujatiami.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianske univerzity spojili sily: Študentské dni ponúknu desiatky podujatí
Zdroj: TASR

Desiatky kultúrnych, spoločenských i športových udalostí prinesú do Nitry aj tento rok Študentské dni nitrianskych univerzít.

Na pôde Univerzity Konštantína Filozofa (UKF), Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) i na viacerých miestach v Nitre sa budú konať od 13. do 29. novembra.

Desiatky podujatí

Tohtoročný program tvorí 53 podujatí, ktoré počas sedemnástich dní oživia obe univerzity i mesto.

„Nitrianske univerzity opäť spojili sily, aby vytvorili súbor kultúrnych, spoločenských a športových podujatí, ktoré ozvláštňujú študentský život a rozvíjajú spoluprácu UKF a SPU,“ informovali organizátori.

K otváracím podujatiam bude patriť Večerný beh Nitrou i Erasmus Village, na ktorom sa lepšie spoznajú slovenskí a zahraniční študenti. Súčasťou programu sú aj tradičné univerzitné kvapky krvi, súťaže v plávaní, volejbale, stolnom tenise či speve.

Hokejový zápas

Chýbať nebude ani hokejový zápas UKF verzus SPU i podujatia venované spomienke na november 1989.

Súčasťou študentských dní sú aj viaceré festivaly. „Milovníkom dobrého jedla ulahodí Klobásový festival, festival umení s názvom Konfrontácie zas poteší umelecké duše. Nebude chýbať oceňovanie úspešných študentov a k vrcholným podujatiam bude určite patriť Imatrikulačný ples,“ pripomenuli organizátori.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM