Lucia Lauková Správy Samospráva

Nitrianska radnica bude od nového roku zverejňovať videozáznamy z rokovaní poslancov

Videozáznamy zo zasadnutí zastupiteľstva mesta Nitra budú od nového roka zverejnené na mestskej webovej stránke. V súčasnosti poskytuje len zvukové nahrávky.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska radnica bude od nového roku zverejňovať videozáznamy z rokovaní poslancov
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Nitra začne od 1. januára 2019 zverejňovať videozáznamy zo zasadnutí zastupiteľstva. Zmenu rokovacieho poriadku schválili poslanci na svojom októbrovom rokovaní na návrh Renáty Kolenčíkovej, ktorá sa v komunálnych voľbách uchádza o post primátorky.

Radnica v súčasnosti zverejňuje na mestskej webovej stránke z každého zasadnutia mestského parlamentu zvukovú nahrávku, podľa schváleného uznesenia ju od nového roka nahradí zvukovo-obrazový záznam. „Sme v 21. storočí a poslancom by malo záležať na tom, aby informovanosť občanov bola čo najobjektívnejšia a mohli svojich zástupcov sledovať aj zo zvukovo-obrazového záznamu. Na Slovensku robí takýto záznam už 66 väčších samospráv,“ pripomenula Kolenčíková.

Podľa prednostu mestského úradu Igora Kršiaka sa mesto musí na novinku najprv technicky pripraviť a nájsť vo svojom rozpočte zdroje na jej financovanie. Videozáznamy z rokovaní mestských poslancov bude magistrát po 1. januára 2019 zverejňovať na mestskej internetovej stránke do desiatich dní od konania zastupiteľstva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM