Správy

Nitrianska organizácia cestovného ruchu nezaháľa: Jej členská základňa sa rozšírila

Napriek nepriaznivému obdobiu sa členská základňa Nitrianskej organizácie cestovného ruchu rozšírila. Do jej radov pribudli tri nové subjekty.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska organizácia cestovného ruchu nezaháľa: Jej členská základňa sa rozšírila
Zdroj: Rastislav Búgel

Napriek nepriaznivému obdobiu pre odvetvie cestovného ruchu sa počet členov Nitrianskej organizácie cestovného ruchu (NOCR) rozšíril v tomto roku o tri nové subjekty.

Novými členmi organizácie sa stali Ponitrianske múzeum, nezisková organizácia Castellum a obec Nitrianska Blatnica. „Celkový počet členov organizácie sa teda zvýšil na 16,“ informovala Dana Póčiková z NOCR.

Nitrianska organizácia cestovného ruchu pôsobí v meste Nitra a okolí už od roku 2012.

Vďaka každoročnej finančnej dotácii z Ministerstva dopravy a výstavby SR zastrešuje manažment a aktivity cestovného ruchu v destinácii. Organizácia vznikla v zmysle národnej stratégie rozvoja turizmu a funguje na princípoch verejno–súkromného partnerstva, združuje samosprávne, podnikateľské a iné subjekty pôsobiace v regióne.

Úlohou organizácie je zastrešenie riadenej spolupráce medzi čo najväčším počtom subjektov, ktoré tvoria a ovplyvňujú zážitok návštevníka. Hlavným cieľom je najmä tvorba produktu cestovného ruchu a propagácia destinácie. Organizácia realizuje aktivity zamerané na zvyšovanie počtu návštevníkov a predĺženie počtu dní strávených v destinácii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nitry a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM