Správy Samospráva

Nitrania sa po rokoch dočkali: Veľkoplošná obrazovka z centra mesta je preč, FOTO

Veľkoplošná obrazovka bola pri bývalom „malom Tescu“ postavená ako dočasná v roku 2009, na obdobie do konca roka 2017. Nakoniec tam však pobudla dlhšie.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania sa po rokoch dočkali: Veľkoplošná obrazovka z centra mesta je preč, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Po trojročnej snahe sa nitrianskemu magistrátu podarilo dosiahnuť demontáž veľkoplošnej obrazovky v centre mesta, na križovatke Štúrovej ulice a Štefánikovej triedy. Reklamnú stavbu vo štvrtok na vlastné náklady odstránil jej majiteľ.

Veľkoplošná obrazovka bola pri bývalom „malom Tescu“ postavená ako dočasná v roku 2009, na obdobie do konca roka 2017.

„Pretože mesto bojuje proti reklamnému smogu, rozhodli sme sa majiteľovi tejto dočasnej stavby nepredĺžiť nájomný vzťah. Zároveň sme ho vyzvali, aby obrazovku z mestského pozemku odstránil. Neurobil tak, a preto bola podaná žaloba na vypratanie nehnuteľnosti. Okresný súd však doteraz nerozhodol,“ vysvetlil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Ako doplnil, stavebný úrad následne nariadil odstránenie dočasnej reklamnej stavby, čo však majiteľ nerešpektoval. Preto bol vydaný návrh na exekúciu na Krajský súd v Banskej Bystrici, ktorý do dnešného dňa nerozhodol. „Mesto sa snažilo komunikovať s majiteľom reklamnej stavby a vysvetliť mu všetky právne dôsledky. Ten nakoniec ustúpil a pristúpil k odstráneniu reklamnej obrazovky,“ povedal Holúbek.

Mesto sa dlhodobo snaží regulovať reklamné stavby na svojom území a bojovať proti vizuálnemu smogu. „Ročne odstránime z verejného priestoru v priemere 100 rôznych reklamných plôch. V súčasnosti evidujeme približne 70 bilboardov vo vlastníctve reklamných agentúr, ktorým nebude predĺžená doba trvania z dôvodu rozporu s platným územným plánom,“ dodal Holúbek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Z centra Nitry zmizla veľkoplošná obrazovka
5
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM