Samospráva

Poslanci rozhodli: Kam poputujú peniaze z deväťmiliónového úveru?

Nitrianski mestskí poslanci rozhodli o využití prostriedkov z úveru. Do ktorých oblastí poputujú peniaze?

Ilustračný obrázok k článku Poslanci rozhodli: Kam poputujú peniaze z deväťmiliónového úveru?
Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí poslanci vo štvrtok rozhodli o využití deväťmiliónového úveru, ktorý si mesto berie na investičné akcie. V rámci rozpočtových opatrení rozdelili aj ďalších viac ako 800 000 eur určených na dotácie pre šport, kultúru, školstvo, cestovný ruch a sociálne služby.

Financie z úveru sú určené na projektové dokumentácie i na konkrétne investičné akcie. „Pokračujeme ďalej v našich investičných plánoch. Napriek tomu, že zažívame ťažkú dobu, nesmieme zabúdať na rozvoj nášho mesta. Preto sme prijali rozpočtové opatrenia, ktoré hovoria o tom, že deväť miliónov eur príde do mesta a budeme ich rozdeľovať na jednotlivé projekty, ktoré sú strategické a sú obsiahnuté aj v Programe hospodárskeho a sociálneho rozvoja,“ uviedol primátor Marek Hattas.

Ako ďalej pripomenul, zo sumy deväť miliónov eur pôjdu štyri milióny na rôzne projekty v doprave.

„Na školstvo a kultúru pôjde ďalších 2,5 milióna eur a rovnaká suma je vyčlenená na zeleň a verejné priestranstvá,“ povedal Hattas. Medzi zámermi, ktoré budú financované z úveru, je napríklad príprava centrálneho verejného priestranstva na sídlisku Diely, zavedenie novej parkovacej politiky, rekonštrukcia lávky pre peších ponad železnicu, či vybudovanie novej plavárne.

Poslanci okrem toho vyčlenili z mestského rozpočtu aj peniaze na dotácie. Pre športové kluby je v nich vyčlenených 600 000 eur, na kultúru, kreatívny priemysel a kultúrne pamiatky 170 000 eur.

Na neformálne vzdelávanie poslanci vyčlenili dotácie v celkovej hodnote 15 000 eur. Dotácie na sociálne služby budú v objeme 30 000 eur a na podporu a rozvoj cestovného ruchu bolo vyčlenených 20 000 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií z Nitry a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM