Lucia Lauková Správy

Nitra si proti zime povolala posilu: Sneh budú odpratávať aj väzni

Do ulíc Nitry opäť vyrazila technika i pracovná sila. Do odpratávania snehu sa však pustili aj viacerí obyvatelia Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Nitra si proti zime povolala posilu: Sneh budú odpratávať aj väzni
25
Galéria

Po intenzívnom nočnom snežení, ktoré zasiahlo aj Nitru, sa obyvatelia prebudili do bieleho rána. Mesto si na pomoc povolalo posilu. Radnica sa podľa slov hovorcu Henricha Vargu dohodla na spolupráci so Zborom väzenskej a justičnej stráže. „Sneh bude odpratávať desať mužov vo výkone trestu. Mesto rokuje aj so ženskou väznicou,“ povedal hovorca mesta Nitra.

Okrem toho v utorok 8. januára povolala radnica do ulíc 52 aktivačných pracovníkov z Úradu práce, ktorí sa majú starať hlavne o chodníky na frekventovaných miestach, priechodoch pre chodcov a zastávkach MHD.

„Okrem manuálnej pracovnej sily máme v plnom nasadení aj techniku, aktuálne je to spolu s externými dodávateľmi 19 strojov,“ informuje Ľubomír Muzika so Strediska mestských služieb. Dodal, že všetky hlavné ťahy sú momentálne zjazdné a v prácach sa samozrejme pokračuje.

Cesty, ktoré nespravuje mesto

Radnica si všimla nespokojné komentáre na sociálnych sieťach, podľa ktorých sú niektoré hlavné ťahy nedostatočne odhrnuté alebo posypané. „Údržbu štátnych ciest na území mesta má na starosti Regionálne správa ciest. Sú to dôležité hlavné ťahy Štefánikova v smere od Mlynov, Tr. A. Hlinku, Dlhá, Chrenovská, Jelenecká, Cabajská, Novozámocká, Jarocká a časť Trnavskej. Paradoxne za tieto komunikácie nám ľudia nadávajú najviac,“ vysvetľuje Muzika.

Chopili sa lopát

Do práce sa pustili aj samotní obyvatelia. „Na sociálnych sieťach sme zachytili množstvo podnetov, aj mnohé oprávnene kritické komentáre. Čo nás však nesmierne potešilo je, že v Nitre sú desiatky a stovky ľudí, ktorí si neváhali vyhrnúť rukávy a pustili sa do odpratávania snehu,“ uviedol hovorca mesta Henrich Varga.

Podnety týkajúce sa zimnej údržby môžete stále nahlasovať na mail zima@nitra.sk, alebo na telefonickú horúcu linku – v pracovnej dobe, v čase od 7.30 do 15.30, môžete volať alebo poslať SMS na 037 6550346. "Mimo pracovnú dobu môžu volať na telefónne číslo 009143528­06,“ informuje Henrich Varga. 

Sneženie zasiahlo  Nitru 8. januára 2019
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM