Lucia Lauková Kultúra

Nitra si pripomenula udelenie kráľovských výsad: FOTO z historického festivalu

Princezné, rytieri aj samotný kráľ navštívili na prelome mesiacov mesto pod Zoborom. Nitriansky mestský park zažil pravú stredovekú atmosféru.

Ilustračný obrázok k článku Nitra si pripomenula udelenie kráľovských výsad: FOTO z historického festivalu
63
Galéria

Historický festival Kráľovská Nitra pripomenul obyvateľom mesta pod Zoborom významné historické udalosti. Podujatie malo v Nitre premiéru.

Počas víkendu 31. augusta a 1. septembra priblížilo podujatie udelenie privilégií slobodného kráľovského mesta, ktoré Nitra získala pred 771 rokmi.

Turnaje na koňoch

Návštevníkov čakal v mestskom parku počas dvoch dní pestrý program. V akcii ste mohli sledovať sokoliarov, lovecký i lukostrelecký turnaj. Veľkým lákadlom bol aj rytiersky turnaj na koňoch.

Vrcholom sobotného večera bola strhujúca šermiarska šou v očistci. Na záver nechýbala fakírska ohňová šou.

Sprievod mestom

V nedeľu 1. septembra vyšiel do ulíc mesta Kráľovský sprievod. Zástup rytierov na čele s kráľom a krásnou princeznou sa vydal na trasu z parku cez námestie až na Vŕšok a späť do parku.

Prvého ročníka historického festivalu Kráľovská Nitra sa zúčastnilo 14 bojových jednotiek a 72 vystupujúcich. Pre návštevníkov bolo pripravených okrem programu aj 15 atrakcií. Informujú o tom organizátori na webe podujatia.

Fotografie z 1. ročníka historického festivalu Kráľovská Nitra si pozrite v galérii!

Foto: Rastislav Búgel

Kráľovská Nitra
63
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM