Lucia Lauková Správy

Nitra sa zapojí do Hodiny Zeme: Tma zahalí Chrenovský most aj divadlo

K celosvetovej kampani Hodina Zeme sa pripojí aj mesto pod Zoborom. Bez osvetlenia by mal byť Chrenovský most aj Divadlo Andreja Bagara.

Ilustračný obrázok k článku Nitra sa zapojí do Hodiny Zeme: Tma zahalí Chrenovský most aj divadlo
Zdroj: TASR

Zhasnutím svetiel na jednu hodinu podporí celosvetovú akciu aj Nitra. Pôvodne kampaň vznika v roku 2007 v austrálskom Sydney, keď viac ako 2,2 milióna domácností a 2000 firiem vyplo na hodinu svoje osvetlenie. Odvtedy sa myšlienka šíri po celom svete. Podporujú ju aj slovenské mestá vrátane Nitry.

Odpočítavanie Hodiny Zeme sa spustí v sobotu, 30. marca o 20:30 h. Nitrianska radnica tento rok na hodinu vypne osvetlenie Chrenovského mosta.

„Máme prísľub aj od riaditeľa DAB pána Dóczyho, že bude vypnuté osvetlenie budovy divadla. Zhasnutie ďalších dominánt Nitry, ktoré nie sú v pôsobnosti mesta, je predmetom rokovaní, ktoré práve prebiehajú,“ povedal poradca pre komunikáciu Henrich Varga.

Zapojiť sa môže každý

V roku 2018 sa, podľa oficiálnej stránky, do Hodiny Zeme zapojilo viac ako 180 krajín z celého sveta. Organizátorom Hodiny Zeme je celosvetová ochranárska organizácia WWF (World Wide Fund for Nature), ktorej poslaním je zastavenie ničenia prirodzeného prostredia a vybudovanie budúcnosti, kde ľudia budú môcť žiť v harmónii s prírodou. Zhasnutím svetiel, napríklad vo vašej domácnosti, sa k iniciatíve môžete pridať aj vy.

Ako vyzerá Hodina Zeme v rôznych kútoch sveta si pozrite v oficiálnom vi­deu!

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM