Lucia Lauková Správy Samospráva

Nitra sa pripravuje na rokovanie vlády: Mesto požiadalo o dotáciu 3 milióny eur

Pod Zoborom by sa mali stretnúť predstavitelia vlády. Témou rokovania má byť dopravná infraštruktúra a niekoľko miliónová štátna dotácia.

Ilustračný obrázok k článku Nitra sa pripravuje na rokovanie vlády: Mesto požiadalo o dotáciu 3 milióny eur
Zdroj: TASR

Nitrianska radnica sa intenzívne pripravuje na rokovanie vlády, ktoré sa má konať v marci. Na zasadnutí mestského zastupiteľstva v Nitre to povedal primátor Nitry. Zaoberať by sa na rokovaní mali dvoma materiálmi. „Máme určité prísľuby, ktoré súviseli s Európskym mestom športu a druhý materiál, ktorý pripravujeme za spolupráce s investormi, ktorí prišli do strategického parku, je materiál čo všetko ešte treba v Nitre dokončiť. Tam je hlavne veľa vecí, ktoré sa týkajú dopravnej infraštruktúry,“ povedal primátor Nitry, Jozef Dvonč.

Úsek bez poplatkov

„Je tam aj jeden bod, kde chcem požiadať ministerstvo dopravy, aby po most smerom do Lehoty nebola spoplatnená R1A, tak ako sa nám to podarilo od úseku kruhového objazdu pod Zoborom po Metro,“ tvrdí primátor. Ako dodal, o riešenie a spriechodnenie dopravy v Nitre sa bude mesto snažiť aj vlastnými silami.

Miliónová dotácia

Čo sa týka Európskeho mesta športu mesto predbežne požiadalo o dotáciu vo výške 3 milióny eur. „Z rezervy predsedu vlády sme požiadali o 99-tisíc eur na gymnastické náradie a vybavenosť (športové pomôcky, pozn. red.) materských škôl a škôl,“ prezradil primátor Dvonč.

Peniaze na rekonštrukcie

Zo štátnych peňazí by mesto chcelo dofinancovať rekonštrukciu štadióna FC Nitra, príspevok by mohol ísť na rekonštrukciu štadióna na Čermáni. Peniaze z dotácie by mohli byť použité na dokončenie opráv a rekonštrukciu na hokejovom štadióne a na financovanie projektovej dokumentácie zateplenia hál a výmeny povrchov v tenisovom areáli.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM