Lucia Lauková Správy

Nitra pripravuje nový informačný web: Chce propagovať športové kluby a akcie

Radnica chce viac propagovať šport v Nitre. Informácie o ňom má priniesť nová stránka.

Ilustračný obrázok k článku Nitra pripravuje nový informačný web: Chce propagovať športové kluby a akcie
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianska radnica chce v rámci kampane za získanie titulu Európskeho mesta športu (EMŠ) viac propagovať športové kluby a podujatia. Na mestskej webovej stránke chce preto zverejňovať čo najviac informácií o športových aktivitách v Nitre.

Plány radnice

Magistrát sa chce zamerať aj na lepšiu organizáciu a väčšiu popularizáciu tradičných podujatí, no v pláne má realizáciu aj nových športových akcií. V rámci propagácie aktívneho životného štýlu chce mesto organizovať aj plavecké kurzy pre deti. Okrem toho by malo dôjsť aj k sprístupneniu všetkých dostupných športovísk pre verejnosť.

Nová stránka

Hlavným informačný kanálom o športe a ďalších aktivitách v Nitre v rámci jej kandidatúry na EMŠ 2018 bude webová stránka www.emsnr.sk. „Budú na nej informácie o projekte, pripravovaných podujatiach, športových zariadeniach, športových kluboch, významných športových osobnostiach, fotogalérie z rôznych akcií a interaktívny kalendár podujatí, na ktorom si budú môcť športové kluby zverejňovať svoje aktivity,“ informovala radnica.

Okrem tejto stránky budú informácie aj na oficiálnej webovej stránke mesta www.nitra.sk, na internetovej stránke informačného centra www.nitra.eu i na sociálnych sieťach. Mesto Nitra už v kandidatúre listami podporil predseda vlády SR, minister školstva, vedy, výskumu a športu SR, Slovenský olympijský výbor, Slovenský paralympijský výbor, Slovenský futbalový zväz, Slovenský zväz ľadového hokeja, Asociácia športu pre všetkých a Slovenská asociácia univerzitného športu.

Hodnotiaca komisia

Projekt podporili všetky nitrianske športové kluby i známe osobnosti. Ambasádormi kandidatúry sa stali Dušan Milo, Marek Kardoš, Ľubomír Moravčík, Tibor Hlavačka, Jozef Husárik, Lukáš Baláži a Peter Varinský. Návšteva hodnotiacej komisie ACES Europe v Nitre sa uskutoční v priebehu septembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM