Lucia Lauková Šport

Známe osobnosti sa stali ambasádormi športu v Nitre: TOTO sú ich mená

Nitrianske športové osobnosti sa zhostili úlohy mestských ambasádorov. Zaujímalo nás, aké budú ich úlohy.

Ilustračný obrázok k článku Známe osobnosti sa stali ambasádormi športu v Nitre: TOTO sú ich mená
Zdroj: Dnes24.sk

Nitra má ambíciu stať sa Európskym mestom športu v roku 2018. Radnica verí, že Nitra má na získanie titulu potenciál, pretože tu dlhodobo vyrastajú športové talenty. Rozhodla využiť mená známych nitrianskych osobností. Práve tie majú pomôcť mestu s propagáciou projektu.

Športoví ambasádori

Športovými ambasádormi Nitry sú Dušan Milo, Marek Kardoš, Ľubomír Moravčík, Jozef Husárik, Tibor Hlavačka a Lukáš Baláži. „Peter Varinský zatiaľ nepotvrdil,“ dodal Vladimír Ballay manažér SO pre IROP. „Ambasádori sú osobnosti v danom športe, v ktorom majú svoju pozíciu a sú známi medzi širokou verejnosťou,“ vysvetlil Ballay.

A čo bude ich úlohou?

Podľa slov manažéra SO pre IROP, Vladimíra Ballaya budú ambasádori ako mediálne osobnosti podporovať celý projekt navonok a snažiť sa šíriť myšlienku Európskeho mesta športu medzi verejnosťou. Taktiež budú mať za úlohu prilákať občanov k športovaniu. Ako ďalej uviedol Ballay, osobnosti sa budú zúčastňovať športových podujatí, besied či prednášok. Navrhnúť by mali aj vlastné aktivity, ktoré by mohli prilákať ľudí k športu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM