Lucia Lauková Šport

Nitra má nádejných atlétov: Na Svetovú univerziádu do Neapolu pocestujú traja zverenci

Slovenský atletický zväz nominoval tucet pretekárov, ktorí pocestujú na Letnú svetovú univerziádu v Neapole. Medzi nimi aj tri mená z nitrianskeho klubu.

Ilustračný obrázok k článku Nitra má nádejných atlétov: Na Svetovú univerziádu do Neapolu pocestujú traja zverenci
5
Galéria
Zdroj: TASR , Lukáš Púchovský

Na 30. ročník Letnej svetovej univerziády boli nominovaní aj traja reprezentanti Atletického oddielu ŠK ŠOG Nitra. Polovicu slovenskej výpravy žien budú tvoriť Daniela Ledecká (400 m, 400 m prek.) a Veronika Zrastáková (polmaratón).

Pozvánku dostal aj Lukáš Púchovský, študent aplikovanej informatiky na Fakulte prírodných vied UKF. Informuje o tom univerzita na svojom webe. Lukáš Púchovský bol nominovaný v disciplínach 100 m, štafeta 4 × 100 m a ako náhradník na 200 m.

12-členný tím pretekárov povedie halový majster Európy 2019 na 60 m Ján Volko. Ako uvádza Slovenský atletický zväz (SAZ), zaujímavosťou je, že výpravy budú bývať v dvoch obrovských luxusných výletných lodiach MSC Lirica a Costa Victoria zakotvených v neapolskom prístave.

„Nominácia prebiehala v podstate mimo mňa, nejako som nad tým neuvažoval, potom tréner jeden deň prišiel a povedal mi, že je tu takáto možnosť,“ povedal pre univerzitný web Lukáš. Podľa jeho slov sa určite zohľadňovali v prvom rade výkony, minuloročné aj tohtoročné.

Pre Lukáša je to premiéra, no je odhodlaný vydať zo seba všetko na čo momentálne má. "Nejdem tam s tým, že mi stačí postúpiť, ale s tým, že chcem ísť do finále. V druhom rade tam idem zbierať skúsenosti a trošku sa poobzerať, ako to vyzerá na takých svetovejších pretekoch, keďže to bude môj prvý takýto pretek,“ cituje slová mladého atléta univerzitný web.

NOMINÁCIA SAZ NA 30. SVETOVÚ UNIVERZIÁDU V NEAPOLE (8. – 13. 7. 2019) (zdroj:SAZ)

MUŽI: Ján Volko (100 m, 200 m, 4 × 100 m), Lukáš Puchovský (100 m, 200 m/náhradník, 4 × 100 m), Šimon Bujna (200 m, 400 m, 4 × 100 m), Jakub Bottlík (400 m prek., 4 × 100 m), Tomáš Zeman (výška), Karol Končoš (kladivo), Maximilián Slezák (oštep), Miroslav Úradník (20 km chôdza)

ŽENY: Veronika Zrastáková (polmaratón), Daniela Ledecká (400 m, 400 m prek.), Stanislava Lajčáková (100 m prek.), Monika Hornáková (20 km chôdza)

Foto: ilustračné

Nitra má nádejných atlétov: Na Svetovú univerziádu do Neapolu pocestujú traja zv
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM