Lucia Lauková Šport Hokej

Nitra dostala v príprave poriadny výprask: Hokejistov vyškolil klub Servette Ženeva

Hráči HK Nitra majú za sebou dva prehraté prípravné zápasy. Záver druhého stretnutia úplne ovládol súper.

Ilustračný obrázok k článku Nitra dostala v príprave poriadny výprask: Hokejistov vyškolil klub Servette Ženeva
Zdroj: YouTube.com

V prípravných zápasoch vo Švajčiarsku sa Nitra zatiaľ nepredviedla v najlepšom svetle. Po prehre s HC Fribourg-Gottéron sa z víťazstva opäť tešil súper.

Zatiaľ čo úvodná tretina bola bez väčších gólových šancí na oboch stranách, v druhej tretine sa hra rozbehla. Vedenia sa v 22. minúte chopili Švajčiari zásluhou Kasta.

Nitra odpovedala strelou Koríma, ktorú do brány tečoval Pätoprstý. Pred odchodom do šatní však skóre na 2:1 zvýšili hokejisti Servette.

Tretia tretina bola v réžii švajčiarskeho mužstva, ktoré k dvom predchádzajúcom gólom pridalo ďalšie štyri. Nitre sa už do konca stretnutia gólovo presadiť nepodarilo.

Servette Ženeva – HK Nitra 6:1 (0:0, 2:1, 4:0 )

Góly: 22. Kast (Smons, Wingels), 39. Maurer (Rod, Fehr), 49. Tömerness (Berthon, Kast), 52. Fehr (Rod, Smirnovs), 54. Wingels, 55. Fehr (Rod, Miranda) – 26. Pätoprstý (Korím)

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

„Mali sme slabší začiatok, postupne sa to zlepšovalo. Doplatili sme však na naše presilovky, ktoré sme nezahrali dobre. Naopak, súper tie svoje využil. V zlepenej trojminútovke pred koncom sme úplne vypadli z role. Tie tri minúty spravili z výsledku to, čo spravili. Čo sa týka oboch zápasov, počet našich strelených gólov je veľmi nízky. Samozrejme, ukázali sa aj dobré veci, ale aj tie, ktoré si neprajeme vidieť. Vedeli sme však, že máme mladý tím, s ktorým treba pracovať. Potrebujeme zapracovať nových hráčov, ktorí prišli. Nie je to nič príjemné takto prehrať, ale ako som hovoril aj predtým, bude to dennodenná práca s hráčmi, ktorým treba veci vysvetľovať a vštepovať im systém. Bol to dobrý test hrať dvakrát za dva dni. V prvom zápase sme určite mali lepší pohyb, čo je logické. Ale dva zápasy po sebe, hoci sú hrané vo vysokom nasadení, musíme zvládnuť iným štýlom. Najmä ten záver druhého zápasu,“ povedal pre klubovú stránku tréner HK Nitra Andrej Kmeč.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM