Lucia Lauková Šport Hokej

HK Nitra v úvode prípravy s prehrou: Súper zvrátil výsledok na svoju stranu

Vynikajúci úvod prípravného zápasu proti HC Fribourg-Gottéron sa hokejistom Nitry nepodarilo udržať až do konca. Z výhry sa tešilo domáce mužstvo.

Ilustračný obrázok k článku HK Nitra v úvode prípravy s prehrou: Súper zvrátil výsledok na svoju stranu
48
Galéria

Prvý prípravný zápas Nitre nevyšiel. Hokejisti HK Nitra prehrali v pondelňajšom prípravnom dueli na ľade švajčiarskeho prvoligistu HC Fribourg-Gottéron 2:4.

Začiatok zápasu sa pre Nitru vyvíjal sľubne. Skóre stretnutia otvoril gól domácich do vlastnej brány, keď Kerbashianom nahodený puk zrazil za chrbát brankára jeden z obrancov súpera.

„Nitra zvýšila svoje vedenie na 2:0 počas svojej prvej presilovky, keď po Olsenovom nahodení pohotovo doklepol Kollár,“ uvádza HK Nitra na klubovej stránke.

Švajčiari sa však rýchlo otriasli a dokonca tretiny sa dokázali dostať do vedenia. V druhej tretine sa gól nezrodil ani na jednej strane. Víťazstvo spečatili Švajčiari v tretej tretine gólom obrancu Chavaillaza.

HC Fribourg-Gottéron – HK Nitra 4:2 (3:2, 0:0, 1:0)

Góly: 8. Rossi, 11. Stalberg, 17. Sprunger, 44. Bykov – 2. Kerbashian, 7. Kollár

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Okrem zápasu proti Fribourgu-Gottéron čakajú Nitru vo Švajčiarku ešte dve prípravné stretnutia. Druhý zápas je na pláne v utorok 13. augusta rovnako s účastníkom najvyššej švajčiarskej súťaže NLA – Servette Ženeva.

"Následne sa hokejisti Nitry presunú do 170 kilometrov vzdialeného Langenthalu, kde ich 15.8. čaká prípravný zápas s domácim druholigovým SC Langenthal,“ informuje HK Nitra na svojom webe.

V galérii si môžete pozrieť fotografie z odchodu HK Nitra na zápasy do Švajčiarska.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM