Aktualizované Lucia Lauková Správy

Nehoda autobusu: Do nitrianskej nemocnice priviezli ťažko zranených cestujúcich

Do nitrianskej nemocnice už priviezli prvých zranených z nehody autobusu. Piatich ťažko zranených umiestnili na traumatológiu.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda autobusu: Do nitrianskej nemocnice priviezli ťažko zranených cestujúcich
43
Galéria
Zdroj: Prezídium HAZZ SR

Prví zranení cestujúci z autobusu, ktorí sa zrazil s nákladným autom pri Malante v katastri obci Nitrianske Hrnčiarovce, už boli privezení do nitrianskej nemocnice.

Podľa hovorkyne nemocnice Tatiany Timkovej bolo doteraz na traumatológiu privezených päť ťažko zranených ľudí. „Pacientom bola okamžite poskytnutá všetka dostupná zdravotná starostlivosť,“ uviedla Timková.

Poskytujú pomoc

Ako pripomenula, nemocnica už podnikla náležité opatrenia. „Na jednotlivé oddelenia boli povolaní lekári a stiahnutý sesterský personál. Rodinným príslušníkom zranených cestujúcich bude poskytnutá aj psychologická pomoc,“ doplnila Timková.

Rodinám a priateľom obetí vyjadrilo prostredníctvom sociálnej siete úprimnú sústrasť aj mesto Nitra. „Podľa našich informácií obete, ktoré zrážku nákladného auta s autobusom prežili, prevážajú do Jelenca,“ uviedol na sociálnej sieti hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

„Sme v kontakte so záchranármi aj s okresným úradom a v prípade potreby vieme kedykoľvek poskytnúť mestské priestory. Naši ľudia takisto mieria na miesto tragédie, do Jelenca vezú 30 diek a čaje,“ dodáva Tomáš Holúbek, hovorca mesta.

Krízové centrum

V kultúrnom dome v Jelenci vzniklo improvizované krízové centrum, ktoré bude pomáhať zvládnuť situáciu po tragickej nehode autobusu pri Malante neďaleko Nitry. Ako uviedol prednosta Okresného úradu v Nitre Karol Borik, na mieste nehody, pri ktorej zahynulo niekoľko cestujúcich a viacerí sa ťažko zranili, sú už všetky záchranárske a krízové zložky.

„Je to skutočne mimoriadna situácia. Zasahujú príslušníci polície záchranárskych zložiek i Slovenského Červeného kríža. Poskytli sme zberné autobusy i ďalšiu potrebnú techniku,“ uviedol Borik. Ako doplnil, do kultúrneho centra v Jelenci sú zvážaní niektorí ľudia z havarovaného autobusu. Na mieste sú už aj policajní psychológovia, ktorí komunikujú s rodinnými príslušníkmi zranených i s pozostalými obetí nehody.

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM