Lucia Lauková Správy

Návštevníkov Nitry po novom zoznámi s mestom Turistické informačné centrum

Nitriansky informačný systém, ktorý funguje pod Zoborom od roku 1993, zmenil názov. Po novom je to Turistické informačné centrum (TIC) Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Návštevníkov Nitry po novom zoznámi s mestom Turistické informačné centrum
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Nitriansky informačný systém (NISYS) funguje od začiatku tohto roka pod novým názvom Turistické informačné centrum (TIC) Nitra. Zároveň sa zmenil aj názov webovej stránky na www.nitra.eu. Zmena názvu vyplynula z úsilia o unifikáciu názvu s ostatnými informačnými centrami na Slovensku i vo svete, a tiež aj ľahšej dostupnosti a prehľadnosti pri vyhľadávaní informácií mimonitrianskych a zahraničných návštevníkov, informovali pracovníci TIC Nitra.

Vznik informačného centra

Informačné centrum v Nitre funguje od roku 1993 a je vysunutým pracoviskom Mestského úradu v Nitre. Vzniklo v čase začiatkov rozvoja cestovného ruchu v meste a bolo zároveň informačným strediskom i turistickou informačnou kanceláriou. TIC Nitra naďalej poskytuje informácie v oblasti cestovného ruchu a služieb.

Náplň práce

Disponuje databázou ubytovacích a stravovacích zariadení, poskytovateľov služieb, firiem, organizácií, inštitúcií, zdravotníckych zariadení, ktoré sú neustále aktualizované. Zabezpečuje sprievodcovský servis, skenovanie, kopírovaciu službu a výlep plagátov na mestských informačných skružiach. Špecializuje sa na predaj publikácií a propagačných materiálov o Nitre a o Slovensku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM