Krimi Správy

V Nitre zadržala NAKA troch mužov: Dvaja majú mať blízko k extrémizmu

V rukách policajtov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) skončili Michal S., Dušan S. a Vladimír B. Muži mali byť zadržaní pre násilnú trestnú činnosť.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre zadržala NAKA troch mužov: Dvaja majú mať blízko k extrémizmu
Zdroj: Dnes24.sk

Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali vo štvrtok (13.9.) podvečer v Nitre tri osoby pre násilnú trestnú činnosť. Tej sa mali dopustiť za účelom majetkového prospechu. Pre TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka s tým, že v piatok (14.9.) vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky Bratislava obvinil bratov Michala S. a Dušana S. spolu s Vladimírom B.

,,Vyšetrovateľ podal prokurátorovi podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie, o ktorom bude rozhodovať súd," podotkol Slivka. Na prípad upozornil v sobotu portál Aktuality.sk, podľa ktorého bratia Michal a Dušan S. sú spájaní s nitrianskou neonacistickou scénou.

,,Jeden z nich kandidoval za kotlebovcov a bol aktívny v nitrianskom kartárskom klube Walhala, ktorého členovia zaútočili na návštevníkov podniku Mariatchi, čo je zachytené na známom videu," píše portál.

Zároveň poukázal na to, že Michala S. Špecializovaný trestný súd vlani odsúdil za to, že v máji 2017 na terase rodinného domu v Nitre vyvesil dve zástavy, jednu červenú s bielym kruhom a s hákovým krížom, druhú čiernu so znakom SS.

Foto: ilustračné

gru tur

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM