Správy

Nadácia spustila grantovú výzvu: Na pomoc Ukrajincom môžete získať 500 eur

Nitrianska komunitná nadácia spustila grantovú výzvu zameranú na pomoc ľuďom z Ukrajiny. Kto sa môže uchádzať o peniaze?

Ilustračný obrázok k článku Nadácia spustila grantovú výzvu: Na pomoc Ukrajincom môžete získať 500 eur
16
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) spustila novú grantovú výzvu s názvom Nitra pomáha Ukrajine. Cieľom programu je zabezpečiť efektívnu podporu neziskovým organizáciám a občianskym iniciatívam v Nitre, ktoré poskytujú pomoc ľuďom utekajúcim pred vojnou z Ukrajiny.

Maximálne 500 eur

Ako pripomenula NKN, o podporu sa môžu uchádzať aj odídenci z Ukrajiny, ktorí hľadajú útočisko v Nitre. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 500 eur.

Granty je možné využiť napríklad na kúpenie materiálneho vybavenia, ktoré je potrebné na pomoc utečencom. Okrem potravinovej a nefinančnej pomoci môže ísť aj o zakúpenie pomôcok na vzdelávacie či voľnočasové programy.

Prečítajte si tiež

Kto môže žiadať o podporu?

Podľa NKN sa financie z grantového programu môžu využiť aj na zabezpečenie odborného personálu, ktorý poskytuje odídencom pomoc v podobe psychologickej podpory i jazykových kurzov. Z dotácie je možné zaplatiť aj preplatenie lekárskeho úkonu, ktorý je nad rámec základnej zdravotnej starostlivosti i ďalšie náklady spojené so starostlivosťou o utečencov.

O podporu z grantového programu sa môžu uchádzať organizácie a občianske iniciatívy v Nitre, ktoré poskytujú pomoc odídencom.

„Môžu o ne požiadať aj odídenci z Ukrajiny, ktorí prišli do Nitry po 24. februári a hľadajú útočisko pred vojnou v Nitre. Súčasťou takejto žiadosti musí byť odporúčanie od mesta Nitra, prípadne od organizácie pôsobiacej v Nitre či od obyvateľa mesta,“ uviedla NKN.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

OBRAZOM: Ubytovňa pre ukrajinských utečencov v Nitre
16
Galéria
Zdroj: Roman Oravec , Mesto Nitra
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM