Správy

Zbierka pre utečencov pokračuje: Chýbajú aj potraviny a drogéria pre malé deti

Lôžka a matrace už nie sú potrebné. Radnica aktuálne hlási kritický nedostatok potravín a drogérie, a to aj pre veľmi malé deti.

Ilustračný obrázok k článku Zbierka pre utečencov pokračuje: Chýbajú aj potraviny a drogéria pre malé deti
16
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Mesto Nitra pokračuje v materiálnej zbierke pre utečencov z Ukrajiny. Počas marca ľudia, okrem iného, odovzdali desiatky matracov, ktoré poslúžili pri zriadení núdzového ubytovania v bývalej základnej škole na Levickej ulici.

„Centrum pokryje kapacity pre približne 150 ľudí, ktorí potrebujú krátkodobé ubytovanie,“ uviedla Lenka Mareková z nitrianskej radnice.

Prečítajte si tiež

Zbierka pokračuje

Zbierka v Kultúrnom centre Zobor pokračuje aj naďalej. Aktuálne radnica vyzýva na pomoc s jedlom a hygienickými potrebami.

„Aktuálne sa mení sortiment, ktorý zháňame a ktorého je kritický nedostatok. Lôžka a matrace už nepotrebujeme, chýbajú potraviny a drogéria, a to aj pre veľmi malé deti,“ informoval o tom hovorca Tomáš Holúbek.

Čo potrebujú?

Potrebné sú trvanlivé potraviny pre dospelých a pre deti do 10 rokov ako sunar, výživa, piškóty či kojenecká voda. Ľudia môžu odovzdať aj hygienické potreby pre dospelých ako toaletný papier, tekuté mydlá, dezinfekciu, zubné pasty, kefky, papierové vreckovky a plienky či detské utierky.

Tieto veci je možné doručiť do Kultúrneho centra Zobor na Svätourbanskej 31 dvakrát do týždňa – v stredu od 9.00 do 19.00 a vo štvrtok od 9.00 do 17.00.

Materiálna a potravinová pomoc poputuje ukrajinským vojnovým utečencom, ktorí v Nitre našli útočisko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie udalosti

OBRAZOM: Ubytovňa pre ukrajinských utečencov v Nitre
16
Galéria
Zdroj: Roman Oravec , Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM