Lucia Lauková Správy

Na Štúrovej chcú postaviť nový polyfunkčný objekt: Má v ňom byť vyše 100 bytov

Nový bytový dom s obchodmi i kanceláriami má slúžiť aj ako prechodného ubytovanie pre zamestnancov firiem. Investor chce začať v roku 2020.

Ilustračný obrázok k článku Na Štúrovej chcú postaviť nový polyfunkčný objekt: Má v ňom byť vyše 100 bytov
Zdroj: TASR

Nitriansky investor chce voľný pozemok na Štúrovej ulici využiť na výstavbu polyfunkčného objektu s občianskou vybavenosťou. Zámer už predložil pre zisťovacie konanie na životné prostredie.

Občiansku vybavenosť má tvoriť 5 odbytových priestorov zo zázemím umiestnených na 1. nadzemnom podlaží a 25 administra­tívnych priestorov zo zázemím v 2. nadzemnom podlaží.

Stavať by v prípade vydania potrebných povolení chcel investor začať v roku 2020. Nový polyfunkčný objekt by mal byť hotový v roku 2022.

Objekt je navrhnutý ako stavebný blok v tvare E s vnútorným dvorovým priestorom. „Bude mať maximálne 4 nadzemné podlažia, ustupujúce podlažie a dve podzemné podlažia,“ píše sa v dokumente. Na prvom podlaží ráta investor s obchodmi a službami, na druhom podlaží navrhuje amidnistratívne priestory a na treťom až piatom ustúpenom nadzemnom podlaží chce postaviť asi 116 apartmánov. Z toho 10 trojizbových, 34 dvojizbových a 72 jednoizbových by­tov.

Ubytovanie pre zamestnancov

Podľa informácií v zámere majú v plánovanej stavbe nájsť prechodné ubytovanie pracovníci. „Pri predpokladanej obložnosti 2 obyvateľov na apartmán má polyfunkčný objekt kapacitu 232 prechodne ubytovaných zamestnancov,“ píše sa v zámere.

Realizácia polyfunkčného objektu bude podľa dokumentu dôraz klásť na rozšírenie možností prechodného ubytovania pre zamestnancov firiem umiestnených v danom objekte ale aj v iných prevádzkach na území mesta Nitra.

Pracovné možnosti

Vzniknúť by mali aj nové možnosti práce. „Významným pozitívnym prínosom bude poskytnutie práce pre asi 30 pracovníkov dodávateľa stavebných prác počas výstavby, vytvorenie asi 25 nových pracovných miest v piatich prevádzkach občianskeho vybavenia a poskytnutie 25 miestností pre asi 50 až 100 pracovných miest v administratíve. Predpokladá sa, že pracovné sily budú z mesta Nitra a okolitých obcí okresu Nitra,“ dodáva sa v zámere.

Polyfunkčný objekt je navrhovaný na pozemku určenom územným plánom mesta pre zástavbu. Celkové náklady na výstavbu predstavujú orientačne spolu 9 800 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM