Lucia Lauková Správy

Na Orechovom dvore vyrastie nové komunitné centrum: Mesto už získalo peniaze

Na výstavbu nového komunitného centra dostala Nitra finančný príspevok vyše 320-tisíc eur. Ďalších 22-tisíc bude potrebných na vybavenie.

Ilustračný obrázok k článku Na Orechovom dvore vyrastie nové komunitné centrum: Mesto už získalo peniaze
Zdroj: TASR

Nitrianska radnica plánuje na Orechovom dvore vybudovať nové komunitné centrum. Mesto tu od roku 2009 ubytováva neplatičov a neprispôsobivých občanov. Nové zariadenie má podľa radnice poskytnúť sociálnym pracovníkom priestor, v ktorom sa budú venovať obyvateľom lokality pri eliminácií sociálnych patologických ja­vov.

Finančný príspevok

Mesto už na výstavbu získalo nenávratný finančný príspevok v hodnote viac ako 320 000 eur. „Vďaka väčšiemu množstvu miestností, ktoré sa budú nachádzať v novom komunitnom centre, sa bude dať súbežne pracovať s dospelými aj s detskými klientmi. Komunitní pracovníci sa budú môcť dlhšie a intenzívnejšie venovať príprave detských klientov do školy, čím sa odstránia problémy detí so zvládaním vzdelávacieho procesu. Bude možné zároveň eliminovať u dospelých klientov problémy s nezamestnanosťou, dlžobami, exekúciami či bývaním,“ informoval magistrát.

Vybavenie centra

Mesto už vypracovalo projekt aj na vybavenie nového komunitného centra v celkovej výške viac ako 22 000 eur. „Bude mať viac miestností a práve preto je potrebné ho vybaviť adekvátnym nábytkom a výpočtovou technikou. Súčasťou centra bude okrem technickej miestnosti a skladu aj stredisko osobnej hygieny, klubovňa, školiace priestory, kancelária pre komunitných pracovníkov i kuchynský kút,“ uviedol projektový manažér Peter Velty.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM