Správy

Na Klokočine sa objavilo ďalších 15 nápisov písmena Z: Nasprejovali ich v noci

V okolí obchodného centra na sídlisku Klokočina pribudlo niekoľko nápisov Z. Tento znak, ktorý je spájaný s ruskou inváziou na Ukrajinu, je vo viacerých krajinách zakázaný.

Ilustračný obrázok k článku Na Klokočine sa objavilo ďalších 15 nápisov písmena Z: Nasprejovali ich v noci
7
Galéria

Neznámy sprejer opäť úradoval. Písmenom Z tentokrát posprejoval viaceré objekty v okolí obchodného centra na Hviezdoslavovej ulici v Nitre. Počas nočnej služby si nápisy všimli hliadkujúci mestskí policajti.

Prečítajte si tiež

V okolí boli ďalšie

Prvý z nich si všimli na betónovom múre pri obchodnom dome Kaufland. Následne v okolí našli ešte ďalších 14 rovnakých nápisov. Informuje o tom Mestská polícia v Nitre na svojom webe.

„Príslušníci mestskej polície prezreli záznamy z kamerového systému a zistili, že k uvedenému konaniu malo dochádzať päťdesiat minút pred polnocou predchádzajúceho dňa,“ konštatuje mestská polícia.

Na miesto boli privolaní aj príslušníci policajného zboru. „Hliadka PZ SR sa dostavila na útvar mestskej polície za účelom prezretia kamerového záznamu, pričom uviedla, že vo veci budú konať, pokiaľ bude podané trestné oznámenie,“ dodáva MsP v Nitre.

Je trestné?

Písmenom Z sú označené mnohé ruské vojenské vozidlá vyslané na Ukrajinu. Tento symbol sa objavuje aj na sociálnych sieťach, ale aj na rôznych objektoch v uliciach. Vyjadrovať má podporu ruskej agresie.

Viaceré krajiny preto tento symbol chcú zakázať. Stalo sa tak už napríklad v Lotyšsku. Za trestný čin jeho vyobrazovanie považujú aj vo viacerých spolkových krajinách Nemecka.

Ministerstvo spravodlivosti podľa RTVS nevylučuje, že používanie symbolu „Z“ by mohlo byť trestné aj na Slovensku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Na Klokočine sa objavilo ďalších 15 nápisov písmena Z
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM