Správy

Poslankyňu zarazil oznam na dverách úradu: Bol napísaný iba v ukrajinčine

Mestská poslankyňa tvrdila, že z dvier do budovy Mestského úradu v Nitre zmizol oznam v slovenčine. Radnica to odmieta.

Ilustračný obrázok k článku Poslankyňu zarazil oznam na dverách úradu: Bol napísaný iba v ukrajinčine
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Na dverách do budovy Mestského úradu v Nitre pribudol oznam v ukrajinčine, ktorý má informovať odídencov z Ukrajiny o otváracích hodinách.

Mohlo by vás zaujímať

Na oznam upozornila na sociálnej sieti mestská poslankyňa Petra Ajdariová. Podľa jej slov ju zarazilo, že úplný oznam o stránkových hodinách v slovenskom jazyku zmizol a ostali len dva, v tom ukrajinskom.

Čo na to radnica?

Mesto to však odmieta a tvrdí, že žiadny oznam v slovenčine odstránený nebol.

„Z dvier mestského úradu žiaden oznam o úradných hodinách nezmizol. Naopak, jeden oznam tam pribudol,“ povedal hovorca Tomáš Holúbek.

Otváracie hodiny ostali

„A to konkrétne oznam v ukrajinčine pre ľudí utekajúcich pred vojnou, ktorým sme v ich rodnom jazyku oznámili, kedy je pre nich otvorená špeciálna evidencia obyvateľov,“ vysvetlil Holúbek.

Hovorca dodal, že úradné hodiny v slovenčine ostali na pôvodnom mieste. „Z fotografie, ktorú sme spravili dnes (6. apríla, pozn. redakcie) a ktorú prikladáme, je úplne jasne vidieť, že otváracie hodiny mestského úradu sú V SLOVENČINE na pevne upevnenej tabuľke, na zreteľnom a dobre viditeľnom mieste. Ako je jasne vidieť, otváracie hodiny úradu v slovenčine sú iné ako otváracie hodiny pre Ukrajincov, ktorí prichádzajú na evidenciu obyvateľov,“ dodal hovorca mesta.

Poslankyňu Petru Ajdariovú sme požiadali o vyjadrenie. Ako nám prezradila, verejne sa k tejto veci plánuje vyjadriť až na mestskom zastupiteľstve.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Poslankyňu zarazil oznam na dverách úradu: Bol napísaný iba v ukrajinčine
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM