Lucia Lauková Správy

Na Klokočine chcú postaviť 242 bytov: Investícia dosiahne takmer 29 miliónov eur

Na nitrianskom sídlisku Klokočina má vzniknúť nová obytná zóna. Investor tu chce postaviť sedem nízkopodlažných bytových domov.

Ilustračný obrázok k článku Na Klokočine chcú postaviť 242 bytov: Investícia dosiahne takmer 29 miliónov eur
Foto: Zlatica Gregorová

Na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina by mali vzniknúť nové bytové domy. Výstavbu obytnej zóny Hviezdoslavova pripravuje spoločnosť TOPNR2, s.r.o., Trnava. Sedem nízkopodlažných bytových domov s parkovaním v podzemných garážach by malo vyrásť na zatiaľ nevyužívanom pozemku, ktorý je vo vlastníctve stavebníka.

Miesto výstavby

Územie určené na výstavbu je vymedzené mestskou triedou Hviezdoslavova, Párovským cintorínom a prírodným masívom Borina. Podľa investora sú predbežné investičné náklady vyčíslené na takmer 29 miliónov eur. Projekt je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.

242 bytov

Nové bytové domy by mali vyrásť na pozemku s rozlohou zhruba 15 000 štvorcových metrov. Zástavba je rozdelená na sedem samostatne prístupných bytových domov. Každý z nich by mal mať jedno ustupujúce a štyri plné nadzemné podlažia. V podzemnej časti budú domy spojené do jedného celku parkovacej garáže. V bytových domoch by malo byť 242 bytov a apartmánov, z toho 75 jednoizbových, 104 dvojizbových a 63 trojizbových. Začiatok výstavby je naplánovaný na máj budúceho roka, výstavba by mala trvať dva roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM