Lucia Lauková Správy

Na Klokočine a Dieloch modernizujú vykurovanie: Stáť bude vyše 16 miliónov eur

Klokočinu a Diely napoja na centrálny zdroj tepla v Párovciach. Počas výstavby musia najmä šoféri rátať s dopravnými obmedzeniami.

Ilustračný obrázok k článku Na Klokočine a Dieloch modernizujú vykurovanie: Stáť bude vyše 16 miliónov eur
6
Galéria

Nitrianska teplárenská spoločnosť začala s modernizáciou a rekonštrukciou vykurovania na sídlisku Klokočina a Diely. Zrušenie kotolní a nahradenie ich čerpaním tepla z centrálneho zdroja avizovala spoločnosť ešte minulý rok. Výber dodávateľa prebehol verejnou obchodnou súťažou v júli 2018.

Podľa oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania bude zákazka pokrytá z finančných prostriedkov Nitrianskej teplárenskej spoločnosti a bankového úveru.

Modernizácia a rekonštrukcia vykurovania na sídliskách Klokočina a Diely má stáť 16 251 137,50 eur bez DPH. Investícia bude rozdelená do piatich etáp. Rekonštrukcia a modernizácia má byť hotová do roku 2022.

Dopravné obmedzenia

Obyvatelia musia počas prác počítať s dopravnými obmedzeniami. Ako nás informoval Ľubomír Berežný, manažér technického úseku a investícií NTS, táto stavba si vyžiada čiastočné obmedzenia na prístupovej ceste na Hviezdoslavovej ulici od železnice smerom na sídlisko Klokočina, kde bude doprava počas dní výstavby tohto úseku pre pohyb stavebných mechanizmov čiastočne v jednom pruhu v smere na sídlisko obmedzená.

„Zámerom je využiť na výstavbu tepelného rozvodu v tejto časti prázdninové dovolenkové obdobie, kedy je znížená intenzita dopravy a obmedzenia v maximálnej miere redukovať na čas mimo dopravnej špičky. Druhý jazdný pruh bude plne prejazdný,“ dodal Ľubomír Berežný, manažér technického úseku a investícií NTS.

Na Klokočine a Dieloch modernizujú vykurovanie: Stáť bude vyše 16 miliónov eur
6
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM