Krimi

Na hokeji vo Zvolene padali vulgarizmy aj päste: Fanúšik Nitry skončil v CELE!

Rozvášnený fanúšik nitrianskeho tímu sa na zvolenskom štadióne postaral o poriadnu kovbojku.

Ilustračný obrázok k článku Na hokeji vo Zvolene padali vulgarizmy aj päste: Fanúšik Nitry skončil v CELE!
Zdroj: Policajný zbor SR

Semifinálový zápas play off hokejovej Tipos extraligy medzi HKM Zvolen a HK Nitra sa nezaobišiel bez rozruchu. Na tribúne zvolenského štadióna mal vyčíňať jeden z nitrianskych fanúšikov. Ten podľa mužov zákona poriadne prestrelil a skončil vo väzbe. Prípad opisuje banskobytrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Skončil v cele

Všetko to začalo momentom, keď spomínaný muž hodil pohár do sektora fanúšikov smerom k ľadu. Keď ho chcela spacifikovať SBS, jeho agresivita sa stupňovala.

„Fanúšik mal fyzicky napádať pracovníkov SBS, vulgárne im nadávať a udierať do oblasti hlavy a tela, pričom jednému z nich privodil zranenie s dobou liečenia nad 42 dní. Pracovníkmi SBS bol spacifikovaný a odovzdaný do rúk polície,“ konkretizuje polícia.

39-ročnému mužovi bolo vznesené obvinenie pre spáchanie prečinu výtržníctva, ktorého sa dopustil napriek tomu, že bol v predchádzajúcom období za prečin výtržníctva odsúdený. „Obvinený v utorok (12. 4.) predpoludním putoval pred sudcu, ktorý rozhodol o jeho vzatí do väzby,“ potvrdila polícia.

Prečítajte si tiež

Polícia dvíha varovný prst

V súvislosti s týmto prípadom, ktorý na slovenských hokejových i futbalových zápasoch nie je ojedinelým, sa polícia prihovára do duše fanúšikom. Zdôrazňuje, že takéto správanie na tribúnach v žiadnom prípade netoleruje.

„Štadióny majú byť miesta, kde je každý zápas kultúrnym podujatím a kde môžu diváci slušne sledovať férové súboje a športové výkony hráčov, ktorí majú byť vzorom pre deti. V žiadnom prípade nedopustíme, aby sa kvôli takýmto “fanúšikom” diváci báli chodiť na štadióny a brávať tam svoje deti. Veríme, že sa takéto prípady nebudú opakovať a v opačnom prípade vždy razantne zakročíme a budeme proti týmto ľuďom postupovať tvrdo a nekompromisne,“ odkazujú muži zákona.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Z TRIBÚNY PUTOVAL ROVNO ZA MREŽE Počas semifinálového zápasu play off hokejovej Tipos extraligy medzi tímami HKM Zvolen...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Tuesday, April 12, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM