Správy

Nitra chce rozšíriť pomoc obyvateľom: Kto môže využiť BEZPLATNÚ výdajňu potravín?

Seniori, samoživitelia aj ľudia s nízkym príjmom patria medzi najviac ohrozené skupiny. Aj oni môžu v Nitre využiť bezplatnú výdajňu potravín.

Ilustračný obrázok k článku Nitra chce rozšíriť pomoc obyvateľom: Kto môže využiť BEZPLATNÚ výdajňu potravín?
Zdroj: Mesto Nitra

Mesto Nitra chce rozšíriť pomoc, ktorú v súčasnosti poskytuje ľuďom v sociálnej núdzi.

Pomoc pre ďalších

Nové opatrenia majú pomôcť seniorom, rodičom samoživiteľom a ďalším nízkopríjmovým skupinám zvládnuť zvyšovanie cien energií a ďalších tovarov.

Radnica chce, aby mestská výdajňa potravín zabezpečovala bezplatnú pomoc pre väčší okruh ľudí. V súčasnosti ju môžu využívať jednotlivci a rodiny v hmotnej núdzi alebo v krízovej sociálnej situácii.

Prečítajte si tiež

Zvýšia limit

Prihlásiť sa môžu aj seniori so starobným dôchodkom na úrovni 334 eur. Tento limit chce mesto zvýšiť o takmer 50 eur, na 381 eur.

„Zároveň plánujeme rozšírenie služby aj o ďalšie zraniteľné skupiny obyvateľov tak, aby sme chránili rodiny s nízkymi príjmami, matky samoživiteľky a ďalšie skupiny obyvateľov nášho mesta,” povedal primátor Marek Hattas. O návrhu bude ešte rokovať Komisia Mestského zastupiteľstva v Nitre pre sociálne veci, bývanie a podporu verejného zdravia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

🤝 ROZŠIRUJEME POMOC SENIOROM A ĎALŠÍM ZRANITEĽNÝM SKUPINÁM OBYVATEĽOV Vedúca Odboru sociálnych služieb mesta Nitra Naďa...

Posted by Mesto Nitra on Monday, April 11, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM