Lucia Lauková Správy Samospráva

Na Čermáni mal začať búrať bez povolenia: Podnikateľovi hrozí pokuta

Stavebný úrad už rieši nepovolené búranie stavby na Čermáni. Podnikol kroky, ktoré majú zastaviť búranie bez právoplatného rozhodnutia.

Ilustračný obrázok k článku Na Čermáni mal začať búrať bez povolenia: Podnikateľovi hrozí pokuta
Zdroj: TASR

V prípade nepovoleného búrania rodinného domu na Dolnočermánskej ulici mesto už koná. Informoval o tom hovorca Nitry Tomáš Holúbek prostredníctvom mestského webu.

Ako ubezpečil hovorca, stavebný úrad už podnikol kroky, ktoré majú zastaviť búranie bez právoplatného rozhodnutia o povolení na odstránenie stavby. Podľa jeho slov, vlastník stavby síce začiatkom apríla podal žiadosť o povolenie na odstránenie stavby, stavbu však začal odstraňovať už predtým.

Hrozí mu pokuta

„Vlastníkovi stavby sme zaslali výzvu na zastavenie prác aj rozhodnutie na zastavenie prác. Budeme tiež voči nemu viesť priestupkové konanie, pretože odstraňuje stavbu bez právoplatného rozhodnutia,“ povedala mestský web Mária Jančovičová zo stavebného úradu na nitrianskej radnici.

Podnikateľovi podľa Tomáša Holúbeka hrozí za jeho konanie pokuta. „Stavebný úrad týmto krokom vyčerpal všetky možnosti, ktoré mu zákony umožňujú,“ konštatuje hovorca na stránke mesta, s tým, že na pozemku, kde podnikateľ búra dom, má vyrásť nová polyfunkčná budova.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM