Lucia Lauková Správy

Muž sa pokúsil prepadnúť poštu v Alekšinciach: So zbraňou v ruke žiadal peniaze

Scéna ako z akčného filmu, na ktorú však určite nemá dobré spomienky zamestnankyňa miestnej pošty v Alekšinciach. Tá sa však zachovala veľmi odvážne.

Ilustračný obrázok k článku Muž sa pokúsil prepadnúť poštu v Alekšinciach: So zbraňou v ruke žiadal peniaze
Zdroj: Dnes24.sk

Rušné ráno zažila v stredu 25. apríla zamestnankyňa pošty v Alekšinciach. Tú sa, podľa slov policajnej hovorkyne Boženy Bruchterovej, pokúsil prepadnúť maskovaný muž.

„Neznámy maskovaný muž vošiel do miestnosti so zbraňou v ruke a od pracovníčky žiadal peniaze. Duchaprítomná žena cez vydávacie okienko nastriekala páchateľovi do tváre slzný plyn a zamkla sa na toalete,“ opisuje udalosti krajská policajná hovorkyňa v Nitre, Božena Bruchterová.

„Muž na dvere ešte chvíľu búchal a kričal, aby mu dala peniaze, že jej neublíži. Po skutku ušiel na neznáme miesto, pričom z pošty si nič neodniesol. Na meste bola vykonaná obhliadka pri ktorej boli zaistené stopy,“ dodala hovorkyňa KR PZ v Nitre, Božena Bruchterová.

Polícia žiada občanov, ktorí sa v stredu 25. apríla v čase okolo pol desiatej dopoludnia pohybovali v blízkosti pošty v Alekšinciach a všimli si čokoľvek, čo by polícii pomohlo pri objasnení tohto skutku, aby to oznámili na čísle 158.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Nitry začal v danej veci trestné stíhanie pre zločin lúpeže.Za tento skutok hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov,“ dodala nitrianska policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM