Lucia Lauková Krimi

Dôchodkyňa (78) z Nitry takmer prišla o 4-tisíc eur: Podvodníkov odhalila včas

Podvodníci opäť skúšali vymámiť peniaze od seniorky. Tentokrát im dôchodkyňa nenaletela.

Ilustračný obrázok k článku Dôchodkyňa (78) z Nitry takmer prišla o 4-tisíc eur: Podvodníkov odhalila včas
Zdroj: Dnes24.sk

Ukážkovo sa zachovala 78-ročná dôchodkyňa z Nitry. Podľa polície jej v sobotu popoludní 14. apríla zatelefonoval neznámy muž a oznámil jej, že jej syn mal nehodu.

„Pani Alžbete povedal, že je lekár, ktorý ho ošetruje nakoľko má poranený jazyk a nemôže hovoriť. Dôchodkyni do telefónu prečítal list od syna v ktorom žiadal 4 000 eur, nakoľko sa dopravná nehoda nebude riešiť cez políciu. Volajúci jej ešte nadiktoval telefónne číslo na ktoré má zavolať, keď bude mať peniaze k dispozícii, aby sa dohodli na ďalšom postupe,“ povedala krajská policajná hovorkyňa v Nitre, Božena Bruchterová.

K tomu aby sa peniaze dostali do rúk podvodníkov uchránil dôchodkyňu jediný telefonát. „Po telefonáte sa pani vybrala do banky, kde vybrala 2 000 eur. Následne zavolala svojmu príbuznému, ktorému povedala čo sa stalo a dozvedela sa, že jej syn je v poriadku a nemal žiadnu nehodu. K odovzdaniu peňazí nakoniec nedošlo a údajný doktor sa taktiež neozval. Vyšetrovateľ z Nitry začal trestné stíhanie pre zločin podvodu v štádiu pokusu,“ uviedla policajná hovorkyňa KR PZ v Nitre, Božena Bruchterová.

Polícia aj naďalej upozorňuje občanov, aby nenaleteli podvodníkom na ich triky a by si vždy takýto telefonát preverili alebo kontaktovali políciu na čísle 158.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM