Lucia Lauková Správy

Miliónová výstavba v Nitre: Na Šindolke plánujú postaviť stovky bytov

Na Šindolke chcú postaviť bytový komplex. Zámer podlieha podľa legislatívy posudzovaniu vplyvov na životné prostredie.

Ilustračný obrázok k článku Miliónová výstavba v Nitre: Na Šindolke plánujú postaviť stovky bytov
Zdroj: TASR

V lokalite Šindolka na ulici Dražovská a Topoľčianska plánujú postaviť nové bytové domy. Projekt je predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie. Za investíciou stojí podnikateľ Roman Cerulík. Pozemky patria navrhovateľovi.

„Zámerom navrhovateľa je výstavba bytovej zóny na nezastavanom pozemku formou zástavby v bloku alebo vo viacerých blokoch,“ uvádza sa v zámere.

Nové byty

V bytovom komplexe má byť celkovo 344 bytov s parkovacími priestormi. Byty sa majú rozliehať na ploche 8 063 m2. Podlažná plocha parkovacích garáží má byť 19 986 m2. „Plocha riešeného územia vymedzeného pre zástavbu je 19 925 m2,“ stojí v materiáli.

Podľa zámeru chce investor začať s výstavbou v roku 2022. Bytový komplex chce postaviť do roku 2028. Komplex má mať päť až šesť obytných podlaží a jedno ustúpené obytné podlažie.

Vstupy do podzemných a nadzemných parkovacích podlaží majú byť z Dražovskej ulice a ulice pri Araveri. V bytových objektoch navrhujú 155 dvojizbových bytov do 60 m2, 167 trojizbových bytov do 90 m2 a 22 štvorizbových bytov a bytov nad 90 m2.

Celkové odhadované náklady na výstavbu sú 30 miliónov eur.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM