Lucia Lauková Správy

Mestský kúpeľ v Nitre sa dočká rekonštrukcie: Začať by sa mala už budúci týždeň

Počas leta bude Mestský kúpeľ zatvorený. Dôvodom je rekonštrukcia bazénov.

Ilustračný obrázok k článku Mestský kúpeľ v Nitre sa dočká rekonštrukcie: Začať by sa mala už budúci týždeň
6
Galéria
Zdroj: TASR

Na potrebu rekonštrukcie kúpeľa upozornila tento rok porucha potrubia. Voda z bazéna začala vtedy cez prasklinu unikať do technickej miestnosti. Plaváreň museli na pár dní uzatvoriť.

Zatvorenie kúpeľa

Tentokrát bude rekonštrukcia rozsiahlejšia. Plaváreň chce mesto zatvoriť už budúci týždeň. „Pôvodne sme uvažovali nad neskorším zavretím kúpeľa, no keďže cez víkend otvárame kúpalisko, ktoré je akousi letnou "alternatívou“ ku kúpeľu, k uzávierke mestského kúpeľa pristupujeme už od 17. júna," informoval nás hovorca mesta Tomáš Holúbek.

„Na rekonštrukciu kúpeľa bolo vyčlenených 200-tisíc eur, no nám sa podarilo vysúťažiť rekonštrukčné práce za 161 725,50 eur. Táto suma je už aj s DPH. Zmluva bola podpísaná 10. júna,“ prezradil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Nové bazénové fólie

Opráv sa dočká plavecký aj detský bazén. Plavecký bazén si vyžiada búracie práce, dostane nový prepadový žľab, sací aj výtlačný systém. Súčasťou prác na oboch bazénoch bude aj pofóliovanie vrátane prelivových žľabov.

Rovnako čakajú búracie práce aj detský bazén, kde nainštalujú aj nový výtlačný systém. Termín ukončenia prác je podľa hovorcu mesta 30. september.

Nitrianske kúpalisko otvorí brány 15. júna. Pozrite si zábery z prípravy na sezónu!

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM