Lucia Lauková Správy

Mestskí policajti museli ostať v karanténe: Muž tvrdil, že má príznaky Covid-19

Policajti pri riešení priestupku prišli do kontaktu s mužom, ktorý tvrdil, že bol testovaný na koronavírus a má aj príznaky ochorenia. Hliadka musela ostať v izolácii.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti museli ostať v karanténe: Muž tvrdil, že má príznaky Covid-19
11
Galéria

Mestskí policajti v Nitre opäť kontrolovali dodržiavanie nariadení na minimalizáciu šírenia ochorenia Covid-19. Pri riešení priestupku natrafili na muža, ktorý polícii uviedol, že sa vrátil zo zahraničia s podozrením na koronavírus.

„Pri štandardnom riešení priestupku muž mestským policajtom uviedol, že pracuje ako vodič nákladného vozidla, vrátil sa z cesty a údajne má príznaky nákazy COVID-19, na ktorú bol testovaný. Muž zdôraznil, že čaká na výsledky a výsledky by mali byť známe približne za hodinu,“ uvádza MsP Nitra.

Príslušníkom hliadky nariadili, aby do zistenia výsledkov testu zostali izolovaní. „Muž neskôr telefonicky oznámil na útvar mestskej polície, že testy má predbežne negatívne, no podotkol, že presnejšie výsledky bude mať do dvoch dní. Prisľúbil, že ich oznámi príslušníkovi na operačnom pracovisku. Aj tieto výsledky boli negatívne,“ dodáva polícia.

Otvorená prevádzka

Okrem toho zistili mestskí policajti viacero porušení bezpečnostných opatrení v súvislosti s koronavírusom. Dohovárať museli skupine chlapcov, ktorí hrali futbal na trávniku čermánskeho štadióna. Iná partia mladých ľudí rušila nočný pokoj hlasnou hudbou.

Policajti preverovali aj oznam o otvorenej prevádzke na ulici Fraňa Mojtu. Prevádzku prezradila skupinka ľudí, ktorá pred budovou popíjala pivo.

„Na miesto mestskí policajti privolali hliadku Policajného zboru SR, ktorí si prípad prevzali. Nasledoval pokyn na okamžité uzatvorenie prevádzky,“ konštatuje mestská polícia na svojom webe.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Vyľudnené ulice Nitry
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM