Lucia Lauková Správy

Mestská doprava v Nitre očami cestujúcich: Výsledky PRIESKUMU hovoria jasne

Na svete sú výsledky prieskumu spokojnosti s MHD v Nitre. Cestujúci označili čo sa im nepáči najviac a čo by zmenili.

Ilustračný obrázok k článku Mestská doprava v Nitre očami cestujúcich: Výsledky PRIESKUMU hovoria jasne
3
Galéria

Mesto ukončilo prieskum spokojnosti s MHD v Nitre. Ako uvádza radnica, do hlasovania sa zapojilo 760 respondentov, ktorí navrhli zlepšenia vo viacerých oblastiach. Ako prvé, chcela radnica vedieť, s čím sú cestujúci nespokojní.

Najviac cestujúcich hodnotilo negatívne nevyhovujúce časové intervaly spojov (419 hlasov), za lacnejšie cestovné lístky bolo 271 ľudí a pre 264 cestujúcich sú nevyhovujúce polepené sklá reklamou.

Výsledky prieskumu

Anketa sa zamerala aj na pozitíva mestskej hromadnej dopravy v Nitre. Kladne hodnotili cestujúci poriadok a čistotu v autobuse (320 hlasov), správanie vodičov (272 hlasov) a dostupnosť siete v MHD (254 hlasov).

Radnica sa v ankete pýtala, ktoré služby by sa mali v mestskej autobusovej doprave zlepšiť, aby ju ľudia častejšie využívali. Najčastejšie Nitrania hlasovali za interval liniek (431 hlasov), cenu lístka (324 hlasov) a spoľahlivosť dopravných spojov (322 hlasov).

K výsledkom ankety sa vyjadrila aj viceprimátorka Nitry a predsedníčka Komisie pre mestskú mobilitu Michaela Hefková. „Teší ma, že občania vyjadrili v ankete svoje názory a pripomienky. Čo sa týka mestskej autobusovej dopravy, dôležité bude, aby reflektovala na požiadavky občanov, bola pre cestujúcich atraktívnejšia a komfortnejšia a ponúkla im tiež benefity,“ povedala pre mestský web Michaela Hefková.

Foto: ilustračné

Výsledky prieskumu spokojnosti s MHD v Nitre
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM