Lucia Lauková Správy

Mesto rozdalo už 9-tisíc rúšok: Požiadať o ne môžete aj vy

Medzi prvými dostali rúška od nitrianskej radnice seniori. Teraz prišiel rad aj na ostatných záujemcov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto rozdalo už 9-tisíc rúšok: Požiadať o ne môžete aj vy
3
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto začalo so zabezpečovaním rúšok pre ohrozené skupiny obyvateľstva ešte v marci. Dobrovoľníkom zabezpečilo potrebný materiál na výrobu rúšok. Prvé rúška putovali seniorom.

Doteraz ich radnica zabezpečilo 9-tisíc. „Okrem seniorov a ľudí s oslabenou imunitou išli rúška hlavne tým, ktorí pracujú v teréne a vystavujú sa vo veľkej miere riziku nákazy,“ informuje Tomáš Holúbek, hovorca mesta Nitra.

Platiť zaň nemusíte

Mesto už podľa hovorcu pokrylo najrizikovejšie skupiny ľudí a teraz ponúka rúška aj ostatným záujemcom. Rúška dostanete zadarmo.

„Áno, je to bezplatné. Považujeme to za samozrejmosť. Ľudia nám neuveriteľným spôsobom pomohli, keď dobrovoľne a bez nároku na odmenu šili rúška. My sme sa zase starali o logistiku – nosili sme dobrovoľníkom látky a naspäť sme si brali hotové produkty,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek. Časť rúšok radnica aj kúpila.

Jedno na osobu

Limit je jedno rúško na osobu. „I keď ich máme pomerne dosť, stále nie je jasné, ako dlho bude nielen nariadené, ale hlavne vhodné nosiť rúška, preto zatiaľ viac ako jedno rúško na osobu nevyadávame,“ vysvetlil hovorca mesta.

„Všetky informácie ohľadom objednania rúšok a možnostiach prevzatia vám poskytnú kolegyne zo Správy zariadení sociálnych služieb. Kontakt: tel.: 0911 154 646 alebo 037 / 69 25 518, e-mail: pomocseniorom@nitra.sk,“ dodal nitriansky hovorca Tomáš Holúbek.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Do výroby rúšok sa pustila aj nitrianska radnica
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM