Lucia Lauková Správy Samospráva

Mesto pripravuje dobudovanie kanalizácie: Tešiť sa môžu obyvatelia tejto ulice

Nitrianska radnica pripravuje výstavbu kanalizácie v mestskej časti Zobor. Na jednej z ulíc sa bude stavať kanalizačná sieť.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pripravuje dobudovanie kanalizácie: Tešiť sa môžu obyvatelia tejto ulice
Zdroj: TASR

Nitrianska radnica pripravuje výstavbu kanalizácie v mestskej časti Zobor. Stavebný úrad už informoval o začatí územného konania o umiestnení stavby. Podľa zverejneného dokumentu sa po ukončení prípravných prác bude stavať kanalizačná sieť na Podhorskej ulici. Ako informoval stavebný úrad, okrem tlakovej splaškovej kanalizácie budú súčasťou stavby aj kanalizačné prípojky. Tie povedú až k hraniciam nehnuteľností, ktoré sa neskôr napoja na mestskú kanalizáciu.

Výstavbu spomaľuje aj terén

Zobor patrí k tým nitrianskym štvrtiam, kde výstavba kanalizačnej siete postupuje pomalšie ako v iných mestských častiach. Dôvodom je nedostatok financií, ale aj zložitý profil terénu. Okrem Zobora chce mesto v budúcnosti dobudovať kanalizačnú sieť aj v časti Horné a Dolné Krškany a na niektorých uliciach v Kyneku a Mlynárciach.

Dobudovanie kanalizácie

Ako pred časom uviedol technicko-investičný riaditeľ Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti (ZaVS), a. s., Štefan Štefek, v súčasnosti je už kanalizácia vybudovaná na viac ako 85 percentách územia Nitry. Aj napriek tomu však bude v budúcnosti potrebné vynaložiť na dobudovanie celej siete sumu okolo deväť miliónov eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM