Správy Samospráva

Mesto predstavilo VIZUALIZÁCIE nájomných bytov: V rukách má dôležité rozhodnutie

Mesto má v rukách ďalšie dôležité rozhodnutie potrebné k realizácii projektu na výstavbu 220 nájomných bytov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto predstavilo VIZUALIZÁCIE nájomných bytov: V rukách má dôležité rozhodnutie
6
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

So zámerom postaviť 220 nájomných bytov na Tehelnej ulici prišlo ešte bývalé vedenie mesta. Na pozemku s celkovou plochou 19 500 m2 má vyrásť 8 bytových domov. Projekt ráta aj s vybudovaním 300 parkovacích mi­est.

Byty majú byť najmä dvojizbové s priemernou plochou 50 m2. Podľa súčasného primátora Mareka Hattasa je projekt o krok bližšie k realizácii. Informoval o tom na sociálnej sieti.

„Projekt nájomných bytov na Tehelnej ulici prešiel dôležitým míľnikom – posudzovaním vplyvov na životné prostredie (EIA),“ napísal primátor na sociálnej sieti.

Okresný úrad v Nitre vydal rozhodnutie, v ktorom sa píše, že sa navrhovaná výstavba nebude posudzovať podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie. „Z hľadiska posúdenia očakávaných možných zdrojov znečisťovania životného prostredia a nepriaznivých vplyvov na jeho zložky pri realizácii a prevádzke pripravovanej stavby budú dopady na životné prostredie minimálne,“ uvádza sa v rozhodnutí.

Projekt však bude musieť zohľadniť viaceré požiadavky, ako doriešenie cyklodopravy a peších trás, bezbariérovosť priechodov pre chodcov, sadové úpravy či vybudovanie detského ihriska.

„Odporúčame investorovi aby časť strechy riešil ako vegetačnú – zelenú strechu z dôvodu zlepšenia mikroklimatických pomerov,“ uvádza okresný úrad.

S výstavbou by sa podľa primátora Mareka Hattasa malo začať v prvej polovici budúceho roka.

Vizualizácie si pozrite v priloženej galérii!

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Priestorová štúdia projektu nájomného bývania na Tehelnej
6
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM