Správy

Mesto hľadá riaditeľa budúceho Kreatívneho centra: Aký ponúka plat?

Vďaka miliónom z Európskej únie mesto vybuduje v Nitre Kreatívne centrum. Kto bude tomuto mega projektu šéfovať?

Ilustračný obrázok k článku Mesto hľadá riaditeľa budúceho Kreatívneho centra: Aký ponúka plat?
16
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Koncom novembra minulého roka získala Nitra 15,5 milióna eur na výstavbu Kreatívneho centra. Projekt bude financovaný z Európskej únie.

Kreatívne centrum bude fungovať v objekte bývalého kina Palace a v štyroch budovách v bývalých kasárňach pod Zoborom. Magistrát ešte koncom decembra vyhlásil verejnú súťaž na dodávateľa stavebných prác, ktorý zabezpečí prestavbu objektov na Martinskom vrchu pod Zoborom.

„Pre naše mesto, jeho obyvateľov a pre celý región je to fantastická správa. Vďaka miliónom z EÚ obnovíme pamiatkovo hodnotné budovy v bývalých kasárňach pod Zoborom a kino Palace na Radlinského ulici od slávneho architekta Friedricha Weinwurma,“ napísal na sociálnej sieti primátor Marek Hattas, kde zároveň zverejnil aj lákavú pracovnú príležitosť.

„Teraz hľadáme človeka, ktorý bude zodpovedný za celkové riadenie a strategický rozvoj kreatívneho centra,“ napísal primátor Nitry Marek Hattas na sociálnej sieti.

Ponúkaný plat

Riaditeľ Kreatívneho centra bude zodpovedný za celkové riadenie a strategický rozvoj kreatívneho centra. Predpokladaný termín ukončenia výberového konania je 21. február 2021.

Mesačne by mal zarábať minimálne 2 150 eur. Suma sa podľa radnice môže zvýšiť v závislosti od kvalifikácie a skúseností uchádzača.

Spĺňate požiadavky?

O pozíciu sa môžete hlásiť ak máte ukončené vysokoškolské vzdelanie II. stupňa alebo III. stupňa a 5 rokov praxe na vedúcich postoch v organizácii pôsobiacej v kultúrnom a kreatívnom priemysle.

Okrem toho by ste mali mať skúsenosti so spoluprácou s podnikateľskými subjektami kultúrneho a kreatívneho priemyslu, so spoluprácou s univerzitami, resp. inými vzdelávacími organizáciami. Výhodou bude zameranie uchádzača na vizuálne umenie, scénické umenie, hudbu, audiovíziu a multimédia alebo remeselnú výrobu. Kandidát by mal mať vynikajúce riadiace, komunikačné, organizačné a negociačné schopnosti. Výhodou sú základné znalosti projektového alebo procesného manažmentu (PRINCE2, IPMA, PMI).

Ak sa chcete zúčastniť výberového konania, môžete svoje žiadosti podať v zapečatenej obálke, ktorá bude označená heslom: „Výberové konanie Riaditeľ KCN“ osobne do podateľne Mestského úradu v Nitre. Žiadosti môžete poslať aj poštou na adresu: MESTO NITRA, Mestský úrad, Štefánikova tr. č. 60, kancelária prednostu, 950 06 Nitra, alebo elektronicky na e-mail: Katarina.Koprdova@msunitra.sk .

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

#MenimeNitru HĽADÁME RIADITEĽA KREATÍVNEHO CENTRA Ešte v novembri sme pre Nitru získali viac ako 15,5 milióna eur na...

Posted by Marek Hattas - primátor Nitry on Sunday, January 31, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM