Lucia Lauková Správy

Mesto chce zrušiť stánky pri škole na Klokočine: Predajcovia sa bránia petíciou

Mesto vypovedalo nájomné zmluvy predajcom v stánkoch na Škultétyho ulici na Klokočine. Podľa radnice sa na ne obyvatelia dlhodobo sťažujú.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce zrušiť stánky pri škole na Klokočine: Predajcovia sa bránia petíciou
8
Galéria

Na stánky na Škultétyho ulici je, podľa slov prednostu Igora Kršiaka, dlhodobo avizovaná nespokojnosť zo strany obyvateľov. Dôvodom má byť vzhľad stánkov a fakt, že v blízkosti základnej školy sa predáva v niektorých stánkoch alkohol. Mesto na to zareagovalo vypovedaním nájomných zmlúv. Potvrdil to primátor Nitry, Jozef Dvonč na mestskom zastupiteľstve.

Parkovisko namiesto stánkov?

Priestory, kde stoja stánky by si vedelo mesto predstaviť ako parkovacie miesta. „Boli návrhy aby sme zrušili stánky a vytvorili tam radšej parkovacie miesta, v tejto veci sme začali konať. To znamená, že sme oznámili stánkarom, že im budeme vypovedať zmluvy,“ povedal prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak

Spísali petíciu

Na kroky mesta zareagovali stánkari petíciou, ktorú podpísalo, podľa Igora Kršiaka asi 1300 ľudí z mesta, ktorí si myslia, že je dôležité zachovať tieto predajné stánky. „Aký bude ďalší vývoj, či sa vytvorí ďalší priestor pre tieto stánky alebo ako budeme ďalej postupovať budeme informovať, zatiaľ je to len vo fáze vypovedania nájomných zmlúv,“ dodal primátor Nitry, Jozef Dvonč.

Foto: ilustračné

Mesto chce zrušiť stánky pri škole na Klokočine: Predajcovia sa bránia petíciou
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM