Správy

Mesto chce zrušiť prenájom pozemku vedľa bývalého Prioru: Investor tam chcel stavať

Mestskí poslanci budú na najbližšom zasadnutí rozhodovať o návrhu na ukončenie nájomnej zmluvy. Petíciu za zachovanie zelene spísali aj občania.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce zrušiť prenájom pozemku vedľa bývalého Prioru: Investor tam chcel stavať
4
Galéria

Návrh na zrušenie nájomného vzťahu sa týka mestského pozemku o rozlohe 216 metrov štvorcových. Nachádza sa medzi trafikou a obchodným domom.

Mestské zastupiteľstvo jeho prenájom súkromnej osobe schválilo ešte v roku 2015. Na pozemku mal nájomca na vlastné náklady postaviť infocentrum.

Prečítajte si tiež

Do 12 mesiacov odo dňa uzatvorenia nájomnej zmluvy mal podľa zmluvy získať stavebné povolenie. Zmluva bola nakoniec uzavretá až v januári 2018.

Nový zámer

Namiesto infocentra bol v septembri 2021 mestu predložený investičný zámer Polyfunkčný dom Maják, v ktorom mala byť kaviareň s externým sedením a administratívne priestory.

„V koncepte investičného zámeru už absentuje stavba infocentra, čo je v rozpore s uznesením Mestského zastupiteľstva v Nitre číslo 308/2015-MZ zo dňa 10.09.2015 a taktiež s účelom nájmu podľa nájomnej zmluvy,“ stojí v návrhu na ukončenie nájomnej zmluvy.

Petícia občanov

Proti zastavaniu zelenej plochy za trafikou spísali petíciu aj občania. Petíciu podpísalo 1 867 osôb. O návrhu na ukončenie nájomného vzťahu budú mestskí poslanci rozhodovať 23. júna.

Vedľa Prioru od Štúrovej ulice je však plánovaná ďalšia výstavba, ale už na súkromnom pozemku. Na úzkom páse rovno za mestským pozemkom má vyrásť nový polyfunkčný objekt.

V galérii nájdete vizualizácie Polyfunkčného domu Maják!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Novinky z Nitry

Vizualizácia projektu Polyfunkčný dom Maják, ktorý mal stáť na mestskom pozemku
4
Galéria
Posted by Roman Demeter on Tuesday, June 21, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM