Komunálne voľby

Komunálne voľby: Kandidatúru Igora Kršiaka na primátora Nitry podporí Hlas-SD

Strana Hlas - sociálna demokracia ohlásila podporu kandidátovi na primátora Nitry Igorovi Kršiakovi.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby: Kandidatúru Igora Kršiaka na primátora Nitry podporí Hlas-SD
6
Galéria
Zdroj: Hlas-SD

Strana Hlas-SD v komunálnych voľbách podporí kandidáta na primátora Nitry Igora Kršiaka. Na tlačovej konferencii v Nitre to v pondelok 20. júna ohlásil predseda Hlasu Peter Pellegrini.

„Myslím si, že sa vracia čas, aby sa stoličiek na postoch primátorov a starostov po celom Slovensku chytili ľudia, ktorí niečo vedia, majú svoj životný príbeh, dokázali niečo riadiť, ktorí ukázali, že majú schopnosti zastávať taký významný post, akým je aj primátor krajského mesta Nitra. Preto som nesmierne rád, že za stranu Hlas-SD môžem oznámiť koho bude Hlas podporovať na post primátora v meste Nitra. Je to doktor Igor Kršiak,“ vyhlásil Peter Pellegrini na tlačovej konferencii v Nitre.

Prečítajte si tiež

Predseda strany Hlas-SD je presvedčený, že Igor Kršiak je človek, ktorý presne vie čo Nitra potrebuje.

„Má schopnosti aj odborné aj morálne a má so sebou tím, ktorý dokáže Nitru znovu naštartovať. Budem držať palce aj Nitranom, aby znovu po štyroch rokoch skúšky, čo dokáže amatér a populista, mali naspäť na stoličke schopného človeka,“ povedal predseda Hlasu Peter Pellegrini.

Podpora ďalších strán

Igor Kršiak ohlásil kandidatúru na primátora Nitry približne pred 3 mesiacmi. Podľa jeho slov to nebolo ľahké rozhodnutie. V samospráve pracuje už viac ako 20 rokov.

„Som veľmi rád, že dnes toto rozhodnutie so mnou zdieľa aj Peter Pellegrini a strana Hlas,“ reagoval primátorský kandidát Igor Kršiak.

Nie je vylúčené, že postupne sa k jeho kandidatúre pripoja aj ďalšie politické subjekty. „Rokujem aj s ďalšími a predpokladám, že to bude koaličné zoskupenie,“ dodal Kršiak s tým, že nekomunikuje zatiaľ s predstaviteľmi strany Smer-SD a predstaviteľmi radikálnych alebo extrémistických hnutí a strán.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Kandidatúru Igora Kršiaka na primátora Nitry podporí Hlas-SD
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM