Samospráva

Mesto chce manuál tvorby verejných priestranstiev: Stáť môže takmer 70-tisíc eur

Radnica už vypísala súťaž pre uchádzačov na vytvorenie manuálu na tvorbu verejných priestranstiev. Na Slovensku má podobný dokument napríklad Prešov a Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce manuál tvorby verejných priestranstiev: Stáť môže takmer 70-tisíc eur
9
Galéria
Zdroj: TASR

Po vzore miest ako Bratislava, Prešov či Brno a Praha bude mať aj Nitra vlastný manuál na tvorbu verejných priestranstiev. Radnici má pomôcť určiť pravidlá. Mesto už na svojom webe zverejnilo výzvu, na ktorú môžu uchádzači reagovať do 15. októbra.

„Na to, aby sme verejné priestranstvá mohli kvalitne a systematicky rozvíjať a udržiavať potrebujeme jasne popísanú stratégiu. Dokument, ktorý nám určí pravidlá,“ myslí si odborný poradca pre komunikáciu Henrich Varga.

Používanie dokumentu má podľa radnice prispieť k vytváraniu kvalitného a prívetivého prostredia pre obyvateľov a návštevníkov mesta.

Na čo a komu bude slúžiť?

Dokument sa má venovať všetkým zložkám od mobiliáru, verejnej zelene cez dopravné prvky až po technickú infraštruktúru či umelecké diela.

Určený má byť aj pre príspevkové organizácie mesta, odborné projektové a realizačné subjekty, správcovské organizácie, prevádzkovateľov či nájomcov.

„Manuál bude predstavovať informatívny materiál pre súkromné subjekty – investorov a pre širokú verejnosť. Bude spracovaný v prístupnej forme pre využitie v praxi pre všetkých účastníkov tvorby verejných priestranstiev,“ zhrnul poradca pre komunikáciu Henrich Varga

Radnica počíta s predpokladanou hodnotou zákazky do výšky 69 666,66 eur bez DPH.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Mestský park v Nitre počas pandémie koronavírusu
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM