Správy

Dezinfekcie, utierky i čistiace prostriedky: Covid-19 stojí mesto tisícky eur

Výdavky na druhú vlnu už teraz nitrianska radnica ráta na tisíce eur. Okrem toho musí mesto rátať aj s poklesom na strane príjmov.

Ilustračný obrázok k článku Dezinfekcie, utierky i čistiace prostriedky: Covid-19 stojí mesto tisícky eur
Zdroj: TASR

Negatívnym dopadom, ktoré so sebou nesie pandémia koronavírusu, sa nevyhne ani Nitra. V tomto roku ráta radnica s výpadkom príjmov na dani z nehnuteľnosti vo výške približne 1,7 milióna eur. Ďalšie výpadky očakáva z výberu vstupného na športoviskách, kultúrnych podujatiach či parkovnom.

Okrem toho sa mestu zvýšili výdavky na nákup dezinfekčných a čistiacich prostriedkov.

„Je veľmi náročné teraz povedať, koľko mesto minulo na druhú vlnu, pretože výdavky sa účtujú spätne,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Už teraz však len nákup dezinfekčných prostriedkov stál tisíce eur. Od augusta do 5. októbra už mesto zaplatilo za nákup dezinfekcie, papierových utierok či jednorázových rukavíc pre mestský úrad, materské školy či mestskú políciu vyše 4 000 eur.

„Rovnako ale majú zvýšené výdavky na dezinfekciu aj naše rozpočtové organizácie (Základné školy, ZUŠ, CVČ) a príspevková organizácia (SZSS),“ dodal hovorca mesta.

Na septembrovom mestskom zastupiteľstve poslanci rozhodli, že si mesto na kompenzáciu výpadku príjmov z podielových daní vezme návratnú výpomoc vo výške vyše 1,8 milióna eur.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM