Lucia Lauková Šport Iné športy

Medzinárodné preteky odštartujú v Nitre: Cyklistov preverí krátka, ale náročná trať

Pod Zoborom sa zídu mladí športovci. Blížia sa medzinárodné etapové cyklistické preteky mládeže - Regiónom Nitrianskeho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodné preteky odštartujú v Nitre: Cyklistov preverí krátka, ale náročná trať
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Každoročným lákadlom pre cyklistickú mládež sú preteky Regiónom Nitrianskeho kraja. Ide o medzinárodnú etapovú súťaž organizovanú Cyklo Klubom Dynamax Nitra v spolupráci s mestami Nitra a Vráble, obecným úradom Tajná a s podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja. Úvodná etapa odštartuje v sobotu 15. júna v Nitre.

Preteky sa budú konať v dňoch 15. a 16. júna. Ako informujú organizátori preteky sú už po 13-krát zaradené do Slovenského pohára v cestnej cyklistike.

Cyklistické dresy

Popularitu si získali aj vďaka tomu, že mladí cyklisti majú možnosť byť dekorovaní do dresu, ako to vidíme v cieli na veľkých etapových pretekoch. „Po každej etape najlepších cyklistov v priebežnom poradí v každej kategórii už niekoľko rokov obliekame do cyklistických dresov. Žltý dres je pre najlepšieho a zelený pre 2. celkovom v poradí, biely dostáva najlepší najmladší v kategórii a ružový dres je pre tri kategórie dievčat. Je to pre nich veľká motivácia. Toho roku sme sa po prvýkrát v histórii pretekov rozšírili o kategóriu žien,“ priblížil na sociálnej sieti riaditeľ pretekov Vladimír Došek, predseda CK Dynamax Nitra.

Cieľ Zobor

Prvá etapa športovcov poriadne preverí. V Nitre ich čaká krátka, ale náročná trať. Cyklisti vyštartujú s hromadným štartom o 10.00 h z mestského parku pod hradom až k cieľu pri Liečebnom ústave na Zobore. „Z Nitry sa následne presunie konvoj pretekov do obce Tajná, kde o 15 hodine odštartuje časovka jednotlivcov. Profil trate je rovina. V nedeľu už tradične záverečná etapa je situovaná do Vrábeľ. Tu absolvujú cyklisti kritérium v centre mesta na 1,4 km okruhu,“ uviedol riaditeľ pretekov Vladimír Došek na FB profile klubu.

V galérii si môžete pozrieť fotografie z predošlých ročníkov!

Foto: ilustračné

Regiónom Nitrianskeho kraja
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM