Lucia Lauková Kultúra

Máte chuť na niečo tradičné? VIDEONÁVOD na chutný dezert z nitrianskeho regiónu

Ak by ste radi oprášili kuchyňu našich starých mám, máme pre vás tip. Pripravte si sladký recept z domácich rezancov.

Ilustračný obrázok k článku Máte chuť na niečo tradičné? VIDEONÁVOD na chutný dezert z nitrianskeho regiónu
Zdroj: YouTube.com

Ďalší tradičný recept z dielne Krajského osvetového strediska v Nitre poteší najmä milovníkov sladkých dezertov. Po kapustových šiškách a pochúťke zvanej gerheň, si môžete vďaka videoreceptu pripraviť Slížikovú tortu zo Žirian.

Čo potrebujeme?

Základom tohto receptu sú domáce rezance. Tie si jednoducho pripravíte z múky, soli a vody. Všetko spolu poriadne vymiešate. Cesto tenko vyvaľkáte na pomúčenej doske a nakrájate. Najskôr na hrubšie pásiky, ktoré si naskladáte na seba a nakrájate na rezance. Nezabudnite na múku, aby sa vám nelepili. Do vriacej vody nasypete rezance a čakáte pokým vyplávajú na povrch. Uvarené rezance vyberiete sítkom na cestoviny a premyjete pod studenou vodou a hotovo.

Postup prípravy

Prvá ingrediencia na Slížikovú tortu je hotová. Pustime sa do postupu. Rezance posypeme kryštálovým cukrom, mletými orechmi a premiešame. Plech vymastíme masťou a časť zmesi rozložíme na pekáč. Ďalšou vrstvou bude slivkový lekvár, ktorý rozotrieme po povrchu. Rezance, ktoré nám ostali rozložíme na lekvár a dáme zapiecť do zlatista. Nakoniec posypeme vrch Slížikovej torty práškovým cukrom.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM