Lucia Lauková Kultúra

Martinský vrch ako ho nepoznáte: V bývalých kasárňach pod Zoborom ožijú strašidlá

Tajomnú atmosféru Martinského vrchu odhalí na Halloween večerná prehliadka. Tešiť sa môžete na strašidelné príbehy.

Ilustračný obrázok k článku Martinský vrch ako ho nepoznáte: V bývalých kasárňach pod Zoborom ožijú strašidlá
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR) sa rozhodla využiť blížiaci sa sviatok všetkých strašidiel na neobyčajnú prehliadku areálu Martinského vrchu. Ak sa radi bojíte, toto bude niečo pre vás.

„V stredu 31. októbra 2018 sa vo večerných hodinách budú konať strašidelné prehliadky Martinského vrchu len pre odvážlivcov,“ píše NOCR.

Tajomnú atmosféru podčiarknu podľa organizátorov, svetielka, lampáše, tekvice, mátohy a strašidelné príbehy o strašidlách spod Zobora, ktoré návštevníkom porozpráva sprievodca. Na výber sú dva typy prehliadok. Jedna pre peších druhá, pre tých ktorí sa nechajú odviesť turistickým vláčikom.

Halloweenska prehliadka pre peších návštevníkov Martinského vrchu sa začne o 17.00 h a o 19.00 h. Zraz bude pred bránou Martinského vrchu na Dobšinského ulici. Jednotné vstupné na osobu je 2 eurá. Sprievodca vás bude čakať pri bráne. K strašidelnej atmosfére môžete prispieť aj vy. „Pre návštevníkov v strašidelnom kostýme vstup zdarma,“ pripomínajú organizátori.

Druhým typom je Halloweenska jazda turistickým vláčikom zo Svätoplukovho námestia s prehliadkou Martinského vrchu o 18.00 h. V tomto prípade bude zraz už na Svätoplukovom námestí pri turistickom vláčiku. Jednotné vstupné na osobu je 3 eurá.

„Lístok na prehliadku turistickým vláčikom je potrebné zakúpiť vopred kvôli obmedzenej kapacite vláčika, najneskôr do 29.10.2018 do 16.00 h v Turistickom informačnom centre Nitra, Štefánikova 1,“ uvádza Nitrianska organizácia cestovného ruchu.

Foto: ilustračné

Zdroj: NOCR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM