Lucia Lauková Krimi

Marek (21) a Nikolas (17) okradli ženu na ulici v Nitre: Skončili v rukách polície

Mladíci strhli žene kabelku z ramena a ušli. Dlho sa však pred políciou neukryli.

Ilustračný obrázok k článku Marek (21) a Nikolas (17) okradli ženu na ulici v Nitre: Skončili v rukách polície
Zdroj: TASR

Nitrianska kriminálna polícia zadržala a obvinila dve osoby. Tie podľa polície okradli na ulici v Nitre ženu.

„V utorok 8. mája asi o pol deviatej večer došlo na Železničiarskej ulici v Nitre ku krádeži. 21-ročný Marek a 17-ročný Nikolas kráčali po chodníku oproti 40-ročnej žene. Po pozdrave jej Nikolas strhol z pleca kabelku a obaja sa dali na útek,“ opísala udalosti krajská policajná hovorkyňa v Nitre, Renáta Čuháková.

„V kabelke sa okrem malej finančnej hotovosti a dokladov nachádzala aj bankomatová karta, ktorú neváhali v priebehu pár minút po skutku použiť. Na blízkom benzínovom čerpadle sa pokúsili neúspešne platiť za tovar pomocou tejto karty,“ prezradila policajná hovorkyňa, Renáta Čuháková.

Ako uviedla policajná hovorkyňa, v rukách kriminalistov skončili obaja mladí muži už na druhý deň po skutku. „Vyšetrovateľ PZ ich obvinil z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty v súbehu s prečinom krádeže spáchaných formou spolupáchateľstva,“ povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

„Za tieto trestné činy hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody až na päť rokov. Na mladšieho z obvinených dal vyšetrovateľ podnet na návrh na väzobné trestné stíhanie pre jeho predchádzajúcu trestnú činnosť,“ dodala nitrianska policajná hovorkyňa, Renáta Čuháková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM