Lucia Lauková Správy

Marec v Ponitrianskom múzeu: Poľovníci ukážu pod Zoborom svoje trofeje

Marcové výstavy Ponitrianskeho múzea budú venované umeniu ale aj prírode. V Nitre si budete môcť pozrieť lovecké trofeje.

Ilustračný obrázok k článku Marec v Ponitrianskom múzeu: Poľovníci ukážu pod Zoborom svoje trofeje
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ponitrianske múzeum v Nitre pripravuje na marec viaceré výstavy a kultúrne akcie. Rôzne podujatia zamerané na poznávanie prírody i prezentáciu umenia sa budú konať v pobočkách múzea v Nitre, v Zlatých Moravciach i v Šali.

Pre poľovníkov

V poradí 33. ročník výstavy trofejí poľovnej zveri sa bude v Nitre konať od 22. marca do 21. apríla. „Návštevníci si budú môcť v expozícii Ponitrianskeho múzea pozrieť trofeje raticovej zveri a lebiek šeliem ulovených v poľovníckej sezóne r. 2018/2019,“ uviedla PR manažérka múzea Ľubica Packová-Zahradárová.

Národné parky

Mestské múzeum v Zlatých Moravciach pripravuje na marec výstavu Národné parky Slovenska, ktorá od 25. marca do 14. mája návštevníkom priblíži naše prírodné bohatstvo. „Na 13. marca je naplánovaný Retro večer, ktorý prinesie spomienky na nedávnu minulosť s hosťami z oblasti zdravotníctva, kultúry a fotografického priemyslu,“ povedala Packová-Zahradárová. Ako pripomenula, ochutnávku rôznych druhov medu spojenú s odbornou prednáškou Jaroslava Zhorelu ponúkne Deň medu, ktorý sa bude v zlatomoravskej pobočke Ponitrianskeho múzea konať 15. marca.

Dom ľudového bývania

Novú výstavu pripravuje aj Dom ľudového bývania v Šali. Od 19. do 29. marca tu bude sprístupnená výstava s názvom Prebudené detaily. „Svoje diela na nej budú prezentovať členovia fotoklubu Terra Wag, ktorí na svojich fotografiách zachytávajú rôzne okamihy prírody v detailoch,“ doplnila Packová-Zahradárová.

Foto: ilustračné

Trofeje poľovnej zveri na výstave v Nitre
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM