Správy

Mamička opísala pôrod v Nitre: TOTO by chcela zažiť asi každá žena

Napriek všetkým bolestiam, to bol podľa mamičky najkrajší pôrod. Pochválila stravu aj milú sestričku v nitrianskej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Mamička opísala pôrod v Nitre: TOTO by chcela zažiť asi každá žena
Zdroj: TASR

Mamička sa podelila o svoj zážitok z pôrodnice vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Priebeh, v poradí tretieho pôrodu jej môže závidieť nejedna žena. Na sociálnej sieti napísala vrúcne poďakovanie.

„Bol to môj tretí pôrod, každý v inom meste, a tento bol taký, ako som si ho vždy predstavovala,“ píše mamička. Do nemocnice išla na radu lekára na piaty deň po termíne. V noci sa jej začali kontrakcie. Ráno o 7.00 išla na vyšetrovňu.

„Ľahla som si na chvíľu na pásy a potom poslúchla pôrodnú asistentku a išla som si sadnúť do sprchy a predýchavať už veľmi silné kontrakcie. Asi hodinu som tam sedela a fakt predýchavala silné kontrakcie každé 2–3 minútky,“ opisuje mamička.

Prečítajte si tiež

Pár zatlačení

To bolo znamenie, že pôrod je veľmi blízko. „Následne ma skontrolovala pani doktorka a mohli sme na pôrodný box, kde hneď za mnou prišiel muž. Pomohol mi predýchať posledné kontrakcie a pani doktorka prepichovala vodu a hlavička sa už tlačila von. Dve – tri silné kontrakcie, s ich presným popisom ako mám dýchať a tlačiť, vyšla hlavička a následne aj telíčko,“ pokračuje trojnásobná mamička.

A prišlo to najkrajšie. Bábätko jej položili rovno na hruď a nechali dotepať pupočník.

„Manžel si potom mohol prestrihnúť pupočnú a malého nám vzali asi na minútku, len ho zmerali a odvážili, dali mu plienočku a čiapočku a dostala som ho naspäť na hruď. Zatiaľ vyšla placenta a pani doktorka ma zašila, bez nástrihu. Keďže som mala malého na hrudi ani som tých päť štichov neriešila. Pustili nám ohrievač a muž si sadol vedľa nás, malý sa mi prisal na prsník a kochali sme sa dve hodinky,“ dodáva pyšná mamina.

Chválila aj sestričku

Potom nasledovalo vyšetrenie bábätka, ale ani to netrvalo dlho a so synom mohla ísť po chvíli rovno na izbu. „Hneď mi sestrička priniesla obed a netušila som, že mi ryba so zemiakovou kašou tak veľmi môžu chutiť,“ konštatuje.

„Potom prišla veľmi milá mladá sestrička a pomohla mi do sprchy a aj obliecť. Cez víkend sa nemôžem na nič sťažovať a aj strava bola veľmi dobrá, čo ja som dosť prieberčivá. V pondelok ráno po 72 hodinách prepustená s krásnou spomienkou na pôrod. Aj manžel si pochvaľoval, že aký super pôrod,“ dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM