Krimi

Šokujúci ZVRAT v prípade Sebinka z Nitry: Rozsudok je zrušený, začnú ďalší proces?

Mimoriadne smutný prípad úmrtia trojročného Sebinka v nitrianskej nemocnici sa opäť vráti na súd. Rozsudok, podľa ktorého boli lekárky a sestry vinné, je zrušený.

Ilustračný obrázok k článku Šokujúci ZVRAT v prípade Sebinka z Nitry: Rozsudok je zrušený, začnú ďalší proces?
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Rozsudok v prípade smrti trojročného Sebinka Krajský súd v Nitre zrušil a vrátil na okresný. Napadnutý rozsudok uznal obžalované dve lekárky a dve zdravotné sestry vinnými zo spáchania prečinu usmrtenia.

Všetky obžalované dostali trest odňatia slobody vo výmere 2 roky s odkladom na skúšobnú dobu v trvaní 3 roky a zákaz vykonávania činnosti na 5 rokov.

Prečítajte si tiež

Odvolali sa

Proti rozsudku sa odvolali. Pojednávanie sa tak začne opäť.

„Konanie obžalovaných považujeme za obštrukciu. Prešli sme si dlhou a náročnou cestou dokazovaní, kde je jasne preukázané, čo spôsobili nášmu synčekovi,“ povedala pre Čas.sk Sebinkova mama.

Malého Sebastiána hospitalizovali v nitrianskej nemocnici v januári 2017. Dôvodom bola zvýšená hladina cukru v krvi. Chlapček trpel aj ťažkou kolitídou.

Termín pojednávania

Do niekoľkých hodín od hospitalizácie v nemocnici zomrel. Diagnóza znela výrazný edém mozgu a mozgová smrť. Ošetrujúce lekárky a sestry podľa napadnutého rozhodnutia pochybili a pacientovi nepodali správnu liečbu.

Mimoriadne smutný prípad sa teraz vráti na okresný súd. „Vo veci ešte nebol po zrušení a vrátení krajským súdom vytýčený termín hlavného pojednávania zákonným sudcom okresného súdu,“ dodala vyššia súdna úradníčka Kristína Královičová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM